Dabetić: Naša obaveza je uvijek bila da obezbijedimo najbolju zdravstvenu zaštitu za građane

"Prethodna Vlada, koju je vodio Duško Marković, se sa posebnom pažnjom brinula o zdravstvenom sistemu, pa je na njen zahtjev od NATO-a traženo da obezbijedi finansijska sredstva za poboljšanje zdravstvene zaštite tokom pandemije", kazao je član Opštinskog odbora DPS Berane

3666 pregleda 4 komentar(a)
Dabetić, Foto: DPS
Dabetić, Foto: DPS

Berane posjeduje dobru infrastrukturu za savremeni sistem zdravstvene zaštite zahvaljujući prethodnim Vladama Crne Gore koje je predvodila Demokratska partija socijalista (DPS), rekao je član Opštinskog odbora DPS Berane, Budimir Dabetić.

U svom saopštenju Dabetić navodi da je njihova obaveza uvijek bila da obezbijede najbolju zdravstvenu zaštitu za građane.

"Prethodna Vlada, koju je vodio Duško Marković, se sa posebnom pažnjom brinula o zdravstvenom sistemu, pa je na njen zahtjev od NATO-a traženo da obezbijedi finansijska sredstva za poboljšanje zdravstvene zaštite tokom pandemije. NATO je sredstva odobrio za kupovinu magnetne rezonance i RTG aparata", kazao je Dabetić.

Prema njegovim riječima, time su obezbijeđena sredstva od 430 hiljada eura, a ostatak je obezbijeđen iz sredstava Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

On je rekao da su ovim pokazali kontinuiranu brigu i ulaganje u zdravstveni sistem Berana i da početak rada ovih dijagnostičkih aparata učvršćuje beransku Opštu bolnicu kao regionalnu zdravstvenu ustanovu.

Bonus video: