Radulović: Građani Srbije će moći da glasaju na pet biračkih mjesta u Crnoj Gori

Vladimir Božović, koji iz Beograda i dalje obavlja funkciju ambasadora u Podgorici iako ga crnogorska vlast osporava, kazao je “Vijestima” da je konzul Srbije danas bio na razgovoru u MVP-u, gdje je, kako navodi, objasnio više nego opravdane razloge za otvaranje dodatnih birališta

31869 pregleda 64 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Državljani Srbije s prebivalištem u Crnoj Gori moći će na predstojećim izborima u Srbiji da glasaju na pet biračkih mjesta u Crnoj Gori- potvrdio je “Vijestima” ministar vanjskih poslova, Đorđe Radulović.

Glasanje će se održati u Ambasadi u Podgorici i Generalnom konzulatu u Herceg Novom.

Radulović je pojasnio da je Srbija dodatno tražila biračka mjesta za glasanje u Budvi, Sutomoru i Beranama.

Vladimir Božović, koji iz Beograda i dalje obavlja funkciju ambasadora u Podgorici iako ga crnogorska vlast osporava, kazao je “Vijestima” da je konzul Srbije danas bio na razgovoru u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP), gdje je, kako navodi, objasnio više nego opravdane razloge za otvaranje dodatnih birališta u susret izborima u Srbiji.

U prilogu Dnevnika TVCG je saopšteno da će građani Srbije moći da glasaju na opštim izborima Srbije u Beranama, Sutomoru i Nikšiću, kazavši da je to za njih saopštio Radulović, ali u transkriptu njegove izjave za Javni servis, koji je naknadno dostavljen iz MVP nije precizirano koje su opštine u pitanju.

Radulović je sinoć saopštio da je MVP pozitivno odgovorilo na zahtjev Ambasade Srbije, ali da je odbilo poziv za otvaranje dodatnih birališta (u Beranama, Budvi i Sutomoru), jer se, kako je kazao, shodno međunarodnom pravu i konvencijama, organizovanje glasanja obavlja u prostorijama ambasada i konzulata.

Ambasada Srbije nalazi se u Podgorici, a Generalni konzulat u Herceg Novom.

Nakon što je konzul Srbije danas poslao i dopunu note, MVP je odobrilo zahtjev Ambasade Srbije.

Građani Srbije biraju 3. aprila predsjednika, narodne poslanike i lokalne odbornike.

Demokratski front (DF) je ranije juče objavio da su "Vlada Zdravka Krivokapića i Radulović odbili zahtjev Ambasade Srbije", čime su, prema njihovim riječima, pokušali da sprovedu "ciljanu opstrukciju".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je juče da će Crna Gora zbog odluke MVP-a dobiti odgovor, koji će, kako je naveo, biti “s dalekosežnim posljedicama”.

Bonus video: