Šehović: Građanska Crna Gora se vraća sebi, vrijeme je da i Berane vratimo takvoj državi

"Aktuelna lokalna vlast u Beranama je za svega osam godina uspjela da nezaposlenost sa 19 odsto, koliko je ona iznosila kada su došli na vlast 2014. godine, podigne na nevjerovatnih preko 50 odsto", saopštio je predsjednik Socijaldemokrata

2457 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Naša međusobno posvađana politička konkurencija je pokazala da nije u stanju da vodi ni Berane ni Crnu Goru, ali ni da se nosi sa odgovornošću koju vršenje bilo kakvog ozbiljnijeg javnog posla podrazumijeva, kazao je predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović.

On je na sinoć održanoj završnoj konvenciji izborne liste "Da, za Berane i Crnu Goru" ocijenio da su rezultati lokalne vlasti u Beranama u prethodna dva mandata "katastrofalni".

"Aktuelna lokalna vlast u Beranama je za svega osam godina uspjela da nezaposlenost sa 19 odsto, koliko je ona iznosila kada su došli na vlast 2014. godine, podigne na nevjerovatnih preko 50 odsto, odnosno da broj nezaposlenih sa 2.000 uvećaju na nešto iznad 5.000, za samo osam godina. Osim toga, duplirali su dug opštine sa oko 10 miliona eura na nešto preko 20 miliona eura“, istakao je Šehović.

Govoreći o učinku odlazeće vlasti na državnom nivou, kazao je da su i oni "više nego poražavajući".

"Obećali su nam ekspertsku, a dobili smo početničku, najnesposobniju Vladu u našoj višestranačkoj istoriji, kojoj možda i možemo oprostiti, ali ne i zaboraviti, ekonomski sunovrat u koji nas je uvela, kao i to što su za svega 18 mjeseci kompromitovali državu kod naših evropskih i evroatlantskih partnera zbog čega nam je proces evropskih integracija blokiran a Crna Gora je jedina članica NATO-a koja uredno ne ispunjava svoje obaveze. Ali ono što definitivno ne možemo da oprostimo je vrijednosni i civilizacijski sunovrat koji su izazvali i narušavanje multietničkog sklada kojim smo se ponosili, zahvaljujući čemu je Crna Gora danas u crnoj rupi, zbog istih onih političkih lidera koji ovih dana obilaze beranska sela i zaseoke“, saopštio je Šehović.

Na našu sreću, dodao je on, "anti-crnogorskoj politici, satiranju institucija i demontaži države i njenih temeljnih vrijednosti, došao je kraj".

"Pristojna, civilizovana, građanska, sekularna, evropska Crna Gora, se definitivno vraća sebi. A kad je već to tako, vrijeme je da i Berane vratimo Crnoj Gori. Prvu šansu za to imamo već na izborima u nedjelju 27. marta. Iskoristimo je“, zaključio je Šehović.

Konvenciji se obratio i predsjednik opštinskog odbora Socijaldemokrata Berana Onur Babaić, koji je saopštio da su beranski izbori uvijek izazovni i oduvijek vrlo zahtjevni.

Onur Babaić
foto: Socijaldemokrate

“Upravo bi ta okolnost trebalo da nam posluži kao dodatan motiv, jer ostvariti dobar učinak na izborima u ovom gradu zaista bi značilo potvrdu superiornosti naših politika. Sa druge strane, cijenim da dijelimo mišljenje da je stanje u Beranama u svim životno-važnim oblastima, takvo da se stiče utisak da nije potrebno biti posebno politički umješan pa ostvariti dobar rezultat”, rekao je on.

Bonus video: