Milačić: Aljbin Kurti ima velika teritorijalna očekivanja od vlade koju propagira SNP

"Poznato je da je na kontu bilansa pričinjene štete znatno osakaćen Temeljni ugovor u odnosu na onaj koji je utvrdila vlada 30. avgusta, ali i evidentne čistke pripremljene po dubini i po širini koje treba da oslobode prostor partijskim kadrovima DPS-a, URE, SDP-a, SNP-a, FORCE, Bošnjačke stranke i njima sličnih"

7820 pregleda 16 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je danas da ta partija "poziva SNP (Socijalistička narodna partija) da se glasno izjasni ko su mu partneri u nedosanjanoj manjinskoj vladi koju formira pod Skupštinskim pokroviteljstvom DPS (Demokratska partija socijalista)".

On je dodao da je današnja poruka mandatara za sastav nove vlade Dritana Abazovića "da će SDP (Socijaldemokratska partija) biti dio te vlade sa SNP-om, pored koalicionih partnera DPS-a sa poslednjih lokalnih izbora u vidu Bošnjačke stranke, Force i sličnih, predstavlja ono što Vladimir Joković (predsjednik SNP) još od potpisivanja izdajničkog Memoranduma krije i od svoga članstva i od građana Crne Gore".

Povezani članci

11. April 2022.

Abazović: SDP će biti dio manjinske vlade

"Koji će biti konačan bilans izdaje Vladimira Jokovića i vrha SNP-a još uvijek nije poznato, ali se zna da su smijenjeni Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić u ime fotelja Dritana Abazovića i još uvijek neznanog "junaka" na čelu Skupštine. Poznato je i da će u tom bilansu štete glavni pokrovitelj izvršne vlasti u skupštinskim klupama biti poslanici DPS-a, a ministri iz redova njegovih koalicionih partnera u Skupštini ali i lokalnim izborima: SDP, FORCA, Bošnjačka stranka i drugi", istakao je Milačić.

On je dodao da je "poznato da će se takva vlada ako se ikada formira zalagati za ukidanje Odluke o prijemu u crnogorsko državljanstvo koja daje evropska i ustavna prava članovima velikog broja porodica koje su do sada podržavale i sam SNP".

"Poznato je da je na kontu bilansa pričinjene štete znatno osakaćen Temeljni ugovor u odnosu na onaj koji je utvrdila vlada 30. avgusta, ali i evidentne čistke pripremljene po dubini i po širini koje treba da oslobode prostor partijskim kadrovima DPS-a, URE, SDP-a, SNP-a, FORCE, Bošnjačke stranke i njima sličnih. Poznato je da i Aljbin Kurti (premijer Kosova), porijeklom Ulcinjanin ima velika teritorijalna očekivanja od vlade koju propagira SNP. Poznato je da je na sramnom kontu takve vlade koju propagira SNP, treba da bude još dublje guranje u fioke "Pandorinih papira" Mila Đukanovića (predsjednik Crne Gore i DPS), kokainskih zaplijena po Crnoj Gori, zataškavanja pronevjera državnog novca, gušenje i obesmišljavanje programa ekonomskog oporavka građana Evropa sad, kao i rehabilitacija sumnjivih administrativnih kadrova iz bliže i dalje prošlosti", poručio je Milačić.

Po njegovim riječima "kao šlag na tortu, treba staviti kršenje Ustava koji upravo iz ovih prevratničkih razloga ne predviđa i ne dozvoljava promjenu same Vlade u toku jednog mandata Skupštine, jer je takve stvari, neustavno do sada radio isključivo Đukanović, već isključivo promjenu pojedinaca na mjestima njenih članova i pojedinih personalnih rješenja".

"Ustav ne dozvoljava nelegitimnu izmjenu izborne volje, svrgavanje izvršne vlasti bez preispitivanja volje građana i promjenu skupštinske većine suprotne programu na kome su poslanici učestvovali na izborima. Pozivamo SNP da odgovori građanima u čije ime govori Dritan Abazović kada kaže da će SDP biti dio njegove vlade, a možda i SD, i u čije ime i za čiji račun koalicioni partneri Mila Đukanovića FORCA i Bošnjačka stranka nastupaju u projektu tzv. manjinske vlade? Konačno, pozivamo SNP da javno saopšti ko će mu biti glavni pokrovitelj u Skupštini za ulazak u ministarske i Skupštinske fotelje, ako ne DPS i čiju podršku iz redova pobjednika 30. avgusta uopšte uživa?", rekao je Milačić

On je poručio da će "Prava Crna Gora učiniti sve da ova pitanja ne prođu bez odgovora, a ukoliko rukovodstvo SNP-a ostane nijemo pred građanima, Prava Crna Gora će na ova pitanja odgovoriti na isti način na nastupajućim lokalnim izborima u Podgorici i drugim crnogorskim opštinama, kao što je na pomenuti izdaju odgovorila u Beranama".

"Prava Crna Gora će obezbijediti da izdajnička politika više nigdje neće moći da bude vlast dok ne plati punu političku i moralnu cijenu za štetu koju je nanijela građanima Crne Gore i pobjednicima 30. avgusta, koji ničim nisu zaslužili da danas gledaju najavu vlade SDP-a, FORCE, SD, Bošnjačke stranke, URE i SNP-a, uz skupštinsko pokroviteljstvo DPS-a i njegovih političkih saradnika", zaključio je Milačić.

Bonus video: