Plenković čestitao Abazoviću: Pozvao ga u posjetu Hrvatskoj

"Uvjeren sam da će kvalitetni dobrosusjedski odnosi između Hrvatske i Crne Gore i dalje jačati, te da se naša saradnja unutar Sjeveroatlanskog saveza nastaviti doprinositi obezbjeđivanju mira i stabilnosti u našem okruženju, što je posebno važno nakon što je Ruska Federacija agresijom na Ukrajinu ozbiljno narušila temelje evropske bezbjednosti", navodi se u Plenkovićevoj čestitki

6464 pregleda 17 komentar(a)
Plenković, Foto: Screenshot/Youtube
Plenković, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković čestitao je Dritanu Abazoviću stupanje na dužnost predsjednika Vlade Crne Gore.

Plenković je Abazovića pozvao u posjetu Hrvatskoj.

Čestitku koju je dostavio Abazovićev kabinet prenosimo integralno:

"Poštovani gospodine predsjedniče Vlade,

U povodu Vašeg izbora za predsjednika Vlade Crne Gore upućujem Vam u ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje lično najiskrenije čestitke i najbolje želje za obnašanje Vaše nove dužnosti.

Uvjeren sam da će kvalitetni dobrosusjedski odnosi između Hrvatske i Crne Gore i dalje jačati, te da se naša saradnja unutar Sjeveroatlanskog saveza nastaviti doprinositi obezbjeđivanju mira i stabilnosti u našem okruženju, što je posebno važno nakon što je Ruska Federacija agresijom na Ukrajinu ozbiljno narušila temelje evropske bezbjednosti.

Jačajući stabilost, sigurnost i saradnju na prostoru jugoistočne Europe obezbjeđujemo uslove za nastavak reformi i usvajanje evropske pravne stečevine u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji, pri čemu će Hrvatska Crnoj Gori ostati pouzdan partner na čiju podršku možete računati.

Koristim ovu prilogu pozvati Vas u posjetu Hrvatskoj, kako bismo razmijenili mišljenja o najvažnijim političkim i privrednim temama, te razmotrili mogućnosti snaženja naših bilateralnih odnosa.

Uz iskrene želje za prosperitetom Vaše zemlje i svih njenih građanki i građana, izvolite primiti, gospodine predsjedniče Vlade, izraze mog osobitog poštovanja."

Bonus video: