Bogdanović: Đukanović kazao da je čin njegovih poslanika antiustavan, Zakon vratio ekspresno, Đurović unižava Parlament

"Nova antidemokratska vlast najavi da će im prioritet biti vladavina prava. Kako su krenuli, ne bi me čudilo da za ovih par mjeseci vladavine suspenduju Ustav i zakone i vrate nas na plemenski način funkcionisanja", rekao je Bogdanović

10907 pregleda 12 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Boris Pejović
Bogdanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik države Milo Đukanović umjesto da sve lokalne izbore raspiše zajedno za 5. jun napravio je presedan raspisujući svake nedjelje parcijalno izborne procese, saopštio je danas Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokratske Crne Gore.

On je dodao da su nakon toga poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA "pravnim i političkim nasiljem usvajaju Zakon kojim odlažu sve izbore panično bježeći od istih".

Povezani članci

05. Maj 2022.

Odlažu se izbori u više opština

"Predsjednik države kaže da je takav čin njegovih poslanika antiustavan, ali ga ekspresno vraća Skupštini u prvom satu, a ne poslednjem danu kako je uvijek činio", istakao je Bogdanović u saopštenju koje je dostavila Demokratska Crna Gora .

Po njegovim riječima, predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović "nakon toga kršeći više normi Poslovnika i unižavajući Parlament i njegove poslanike, ekspresno saziva sjednicu za ponedeljak".

"Nakon što poslanici DPS-a u ponedeljak kažu da ih ipak njihov predsjednik svojom argumentacijom nije ubijedio da su pogriješili i još jednom pritisnu taster, gospodin Đukanović će saopštiti da nema kud već da mora potpisati zakon i odložiti izbore. Nova antidemokratska vlast najavi da će im prioritet biti vladavina prava. Kako su krenuli, ne bi me čudilo da za ovih par mjeseci vladavine suspenduju Ustav i zakone i vrate nas na plemenski način funkcionisanja. Prema zakonu jačeg. Evropski, nego što. Rijaliti je očito tek počeo", poručio je Bogdanović.

Bonus video: