Pešić dobila stan od države, a sad odlučuje o njihovoj dodjeli

Skupštinu u Vladinoj Komisiji predstavlja Ivana Božović, šefica Biroa pravnih poslova

37019 pregleda 40 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Vlade, Foto: Luka Zeković
Sa jedne od sjednica Vlade, Foto: Luka Zeković

Za članove Vladine Komisije za stambena pitanja imenovane su predstavnice Kabineta predsjednika Crne Gore i Skupštine.

Predstavnica Kabineta Predsjednika Crne Gore je Nataša Pešić, nekadašnja generalna sekretarka u bivšoj vladi Duška Markovića i članica Glavnog odbora DPS-a. Pešić je ranije dobila stan od države po povoljnim uslovima, a na osnovu odluke Komisije za stambena pitanja. Sada Pešić treba da preispituje rad prethodnih komisija, što je, kako su saopštili iz Vlade, zadatak novog sastava Komisije.

Prethodno su razrješeni predsjednik i četiri člana Komisije za stambena pitanja Vlade.

Razriješeni su Božo Milonjić, raniji generalni sekretar Vlade Crne Gore i predsjednik Komisije, zatim Nikola Kandić, raniji zamjenik generalnog sekretara Vlad, Željko Savović i Aleksandar Novović, raniji savjetnici predsjednika Vlade i Žana Praščević Milačić, ranija v.d. pomoćnica generalnog sekretara Vlade.

Skupštinu u Vladinoj Komisiji predstavlja Ivana Božović, šefica Biroa pravnih poslova.

Članom 27 Odluke o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera, određeno je da o rješavanju stambenih potreba funkcionera odlučuje Komisija, a da članove Komisije imenuje Vlada, i to: predsjednika i četiri člana na predlog predsjednika Vlade, a po jednog člana na predlog Skupštine Cme Gore i predsjednika Cme Gore.

Za predsjednika Komisije za stambena pitanja imenovan je Sergej Sekulović, savjetnik predsjednika Vlade za unutrašnju politiku i bivši ministar unutrašnjih poslova.

Za člana Komisije imenovan je i Ivo Šoć, savjetnik predsjednika Vlade za pravna pitanja, Ana Rašović (URA), šefica Kabineta predsjednika Vlade, Milica Smolović, savjetnica generalnog sekretara Vlade i Irma Selmanović (DPS), savjetnica potpredsjednika Vlade Crne Gore za regionalni razvoj.

Prethodno su razrješeni predsjednik i četiri člana Komisije za stambena pitanja Vlade.

Razriješeni su Božo Milonjić, raniji generalni sekretar Vlade i predsjednik Komisije, zatim Nikola Kandić, raniji zamjenik generalnog sekretara Vlade, Željko Savović i Aleksandar Novović, raniji savjetnici predsjednika Vlade i Žana Praščević Milačić, ranija v.d. pomoćnica generalnog sekretara Vlade.

Bonus video: