Gogić: Bajagić zbog godina starosti više ne može biti predsjednik Opštine Plužine

" Da je gospodin Bajagić privatizovao opštinu Plužine to smo znali odavno, ali da je proglasio nezavisnu državu Piva, to nijesmo mogli ni pretpostaviti""

9897 pregleda 9 komentar(a)
Novica Gogić, Foto: Demokratska Crna Gora
Novica Gogić, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora pozvala je predsjednika Opštine Plužine Mijuška Bajagića da podnese ostavku zbog godina starosti.

Predsjednik OO Demokrata Plužine Novica Gogić naveo je da Bajagić 4. februara napunio 67 godina i da u skladu sa važećim propisima morao da podnese ostavku i napusti funkciju.

Gogić je naveo i da bivši predsjednici opština Danilovgrad Zorica Kovačević i Nikšića Vesilin Grbović su "moralne veličine u odnosu na Bajagića, uzurpatora funkcije predsjednika opštine Plužine".

"Očigledno je da Bajagić nema povjerenja u druge ljude iz plužinskog SNP-a, jer se Budžet vrijedan skoro šest miliona ne ispušta iz svojih ruku. U minulih četiri godine više puta smo ukazivali na razne finansijske malverzacije odlazećeg predsjednika, te iz tog razloga najvjerovatnije nije spreman da prepusti fotelju čak ni najbližim saradnicima iz redova lokalnog SNP-a. Da je gospodin Bajagić privatizovao opštinu Plužine to smo znali odavno, ali da je proglasio nezavisnu državu Piva, to nijesmo mogli ni pretpostaviti", naveo je Gogić.

Pozvao je Bajagića da sam podnese ostavku.

"Još jedan pokazatelj da je opština Plužine privatizovana je i činjenica da predsjednik SO Plužine, Petar Mitrić, izbjegava da sazove sjednicu SO iako je zadnja sjednica održana prije tačno šest mjeseci, u decembru 2021. godine. Da zakoni važe isto za sve, vjerovatno bi nelegitimna vlada Mila Đukanovića, na čijem se čelu nalazi Dritan Abazović u Plužinama uvela prinudnu upravu", saopštio je Gogić.

Bonus video: