Abazović sa Pompeom: Vlada spremna da afirmiše dolazak kompanija iz najmoćnije države svijeta

"U kontekstu krize izazvane agresijom Ruske Federacije na Ukrajinu, jako je važno da se iz zemalja regije Zapadnog Balkana šalju pozitivni signali", saglasili su se sagovornici

5959 pregleda 3 komentar(a)
Abazović i Pompeo, Foto: Gov.me
Abazović i Pompeo, Foto: Gov.me

Vlade Crne Gore spremna je da afirmiše dolazak kompanija iz najmoćnije države svijeta, naročito iz sektora energetike, poručio je premijer Dritan Abazović.

Kako se navodi u saopštenju Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore to je rekao tokom razgovora sa Majkom Pompeom, bivšim državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država.

"Crna Gora je sa najznačajnijim saveznicima spremna dati poseban doprinos integracijama u regionu. Promovišemo politike budućnosti i podižemo međunarodni ugled Crne Gore2, istakao je Abazović.

Abazović i Pompeo, dodaje se u saopštenju, razgovarali su o integracionim procesima Zapadnog Balkana sa akcentom na potrebu regionalne saradnje, a konstatovano je da Crna Gora u tome može igrati posebnu ulogu, s obzirom na tradicionalno dobre odnose sa susjedima.

"U kontekstu krize izazvane agresijom Ruske Federacije na Ukrajinu, jako je važno da se iz zemalja regije Zapadnog Balkana šalju pozitivni signali", saglasili su se sagovornici, a zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: