Predsjedništvo Prave: Neophodna maksimalna aktivnost svih političkih subjekata koji su branili 30. avgust

U saopštenju za javnost, iz te partije poručuju da prepuštaju aktuelnoj parlamentarnoj većini i Vladi da "do kraja i javno iznesu svoje pozicije", a da premijer Dritan Abazović sa Srpskom pravoslavnom crkvom "hitno ovih dana, s obzirom da je DPS najavio najskorije podnošenje inicijative Skupštini" potpiše "usaglašeni" Temeljni ugovor

2901 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Predsjedništvo Prave Crne Gore saopštilo je da je na održanoj sjednici, kojom je predsjedavao lider te partije i poslanik u Skupštini Marko Milačić, konstatovalo je da je politička situacija u zemlji veoma ozbiljna i da je u skladu sa tim neophodna maksimalna aktivnost svih političkih subjekata koji su branili 30. avgust.

U saopštenju za javnost, iz te partije poručuju da prepuštaju aktuelnoj parlamentarnoj većini i Vladi da "do kraja i javno iznesu svoje pozicije", a da premijer Dritan Abazović sa Srpskom pravoslavnom crkvom "hitno ovih dana, s obzirom da je DPS najavio najskorije podnošenje inicijative Skupštini" potpiše "usaglašeni" Temeljni ugovor.

Demokratskoj partiji socijalista (DPS) prepuštaju da podnese najavljenu inicijativu Skupštini, nakon čega će se odnijeti prema novonastaloj političkoj situaciji.

"Dramatični politički događaji poslednjih dana potvrđuju punu doslednost, ozbiljnost politike i političkih poruka Prave Crne Gore, koja je čvrsto radila na tome da se očuva jedinstvo 30. avgusta i da ne dođe do nepremostive krize koja je bila neizbježna i očigledna u jednačini sa DPS-om i SDP-om i sa njima povezanim kriminalnim i nacionalističkim krugovima, no glad za foteljama bila je jača", piše u saopštenju.

Predsjedništvo je na sjednici, kako je saopšteno, "odličan rezultat Prave Crne Gore na nedavnim izborima u Beranama gdje je naša partija nezaobilazni faktor buduće vlasti i najsnažniji temelj politike otpora onim političkim strukturama koje tvore manjinsku vladu."

"Predsjedništvo je pozdravilo rad lokalnih odbora Prave Crne Gore i snažno širenje partije na svim nivoima. Predsjedništvo je izdalo nalog lokalnim odborima u svim crnogorskim gradovima da, bez obzira na aktuelni period odmora, inteziviraju aktivnosti, a imajući u vidu trenutnu političku situaciju i učešće Prave Crne Gore u donošenju odluka neophodnih za odbranu vrijednosti 30. avgusta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: