Đurović: Nije bilo priče o skraćenju mandata Skupštini niti o izglasavanju nepovjerenja Vladi

"I danas je provejavala jedna dobra atmosfera oko samih prioriteta", rekla je Đurović

43436 pregleda 14 komentar(a)
Đurović, Foto: Biljana Matijašević
Đurović, Foto: Biljana Matijašević

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović rekla je da su se na današnjem tematskom kolegijumu razmotrile procedure oko izbora u pravosuđu.

Ona je pojasnila da je današnja tematska sjednica kolegijuma predsjednice Skupštine dio dogovora sa sastanka 8. jula, na kojem je otvoren politički dijalog o postizanju kvalifikovane većine o imenovanjima u pravosuđu.

Kolegijumu su prisustvovali predstavnici svih poslaničih klubova.

"Postignuta je saglasnost da treba ubrzati procedure na svaki mogući način, jer smo svi negdje svjesni i odgovorni da je potrebno doći do adekvatnih rješenja do kraja ovog proljećnog zasjedanja. Oko same dinamike, svakako će i Ustavni odbor i Odbor za politički sistem imati više sjednica koje će u narednom periodu izvršiti određene procedure glasanja oko postojećih kandidata i onda upućivati prema plenuma kako bi smo došli do izjašnjavanja do kraja ovog mjeseca", rekla je Đurović.

Na pitanje šta ako se pokrene inicijativa o skraćenju mandata Skupštini, kao što je najavljivano, ona je odgovorila da je i danas provejavala jedna dobra atmosfera prepoznavanja prioriteta u deblokadi procesa pristupanju EU.

"Tako da nije bilo priče niti o skraćenju mandata Skupštini niti o izglasavanju nepovjerenja Vladi, već u pravcu koje su to obaveze i prioriteti u radu parlamenta...Plenum će praktično biti stalno u radu", kazala je Đurović novinarima nakon kolegijuma.

Najavila je i da će nova radna sjednica parlamenta biti 25. jula, u okviru koje i tačka izbori i imenovanja, "koja je uvijek aktuelna".

Bonus video: