Danilović: Sinoć spinovana perverzna stvarnost, na izbore junaci i patriote pa neka narod odluči ko je u pravu

Dodaje da smo došli do "nezamislive tragedije svijesti", po kojoj je, kako navodi, izdaja kada se sa DPS-om glasa da se sruši njihova Vlada, "koja ih je postavljala po dubini, a bio bi patriotizam da je DPS glasao sa nama 3. septembra?"

29491 pregleda 72 komentar(a)
"Sinoć su neki oplakali Vladu kao da je naša, kao da je nije dominatno podržao Đukanović": Danilović, Foto: Boris Pejović
"Sinoć su neki oplakali Vladu kao da je naša, kao da je nije dominatno podržao Đukanović": Danilović, Foto: Boris Pejović

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je da je sinoć spinovana jedna "perverzna stvarnost", poručivši da je manjinska vlada koja je formirana mjesec dana nakon pada vlade Zdravka Krivokapića "izdaja i prevara kakva se ne pamti."

Danilović je na svom Fejsbuk profilu pozvao na izbore, koje su, kako navodi, prije 120 dana tražili oni koji su bili protiv rušenja Krivokapićeve Vlade, a koju su srušili poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) i koalicije "Crno na bijelo" (GP URA i Civis).

Manjinska vlada je, kako je poručio lider Ujedinjene, poslije mjesec dana formirana, "a mi uglas govorili (neki i arlaukali) da je u pitanju izdaja."

"Sinoć su je neki oplakali kao da je naša, kao da je nije dominantno podržao Đukanović? Sinoć je spinovana jedna perverzna stvarnost! Patriote su oni koji nisu glasali sa DPS-om za rušenje vlade koju je formirao DPS? Izdajnici su oni koji su dosljedni i jasni od 30. avgusta do danas? Patriote su oni koji su sa DPS-om izglasali interpelaciju Vesni Bratić ili Stijoviću, oni koji su bili uzdržani za Zakon o čerečenju Zete, a izdajnici oni koji su glasali protiv?", upitao je Danilović.

Povezani članci

20. Avgust 2022.

Pala Vlada, ali i maske

On dalje postavlja pitanja da li oni koji govore gorepomenuto imaju "i malo stida", ali i pita da li je ikoga sramota "krupne i bljutave patetike o veličini pale vlade i njenoj istorijskoj ulozi."

"Ta Vlada je na formiranju, prije 100 dana, bila za sve nas izdajnička? Je li tako gospodo patriote? Bilo nam je malo što je DPS predložio izglasavanje nepovjerenja za 19. avgust, pa smo i mi pritvrdili; predložili nepovjerenje toj istoj vladi za 3. septembar i pride razrješenje predsjednice Skupštine? Mogli smo je razriješiti i "oburdati" samo uz podršku DPS-a! U čemu je problem onda gospodo patriote? U čemu?", upitao je Danilović.

Kao jedan i jedini problem Danilović ističe licemjerje, nedosljednu politiku, dogovore iza kulisa, po, kako kaže, "političkim špaizima, u trange-frange politici"...

"U tome što neki misle da je narod potpuno nepismen, da se patriotizam može odglumiti, da se trgovina može sakriti! Problem je što neki bezobzirno lažu! Problem je što trgovci svemu znaju cijenu i ničemu vrijednost, što bi jedan pošten morao da se stidi ako ne učestvuje na dnevnom pazarenju politike, ljudi, duša i života", poručio je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

Dodaje da smo došli do "nezamislive tragedije svijesti", po kojoj je, kako navodi, izdaja kada glasaš sa DPS-om da se sruši njihova Vlada, "koja ih je postavljala po dubini, a bio bi patriotizam da je DPS glasao sa nama 3. septembra?"

"Tako smo u perverziji stigli do toga da je Vlada koju su, po riječima danas ucviljenih, stvorili ambasadori i ambasadorke Kvinte, naša Sveta i neprebolna, Vlada mučenika ravnoapostolnih, Vlada našeg i ruskog svijeta? Ipak, živa je duša ovoga naroda i nismo svi sa kupljenom srednjom školom i fakultetom! Nismo svi sa koeficijentom 75. Nismo stoka koju goni svaki prut i vodi svaka glibava veza. Znamo se! Na izbore braćo draga. Na izbore sokolovi sivi! Na izbore junaci i patriote, pa neka narod odluči ko je u pravu", zaključuje Danilović.

Bonus video: