Milačić: Ubistvo Dugine napad na čitavi pravoslavni svijet

Dugina je ubijena u subotu veče kada je bombom raznijet automobil "tojota lend kruzer" kojim je ona upravljala, saopštili su istražitelji

3617 pregleda 25 komentar(a)
Maslenikov i Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Maslenikov i Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je telegram saučešća ambasadi Ruske Federacije u Crnoj Gori povodom ubistva novinarke Darije Dugine.

"Podmukli teroristički napad u kojem je ubijena mlada novinarka Darija Dugina, kćerka čuvenog filozofa Aleksandra Dugina, napad je ne samo na Rusiju, već i na čitavi pravoslavni svijet. Prava Crna Gora i ja lično ovim putem izražavamo najdublje saučešće porodici ubijene Darije, Predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, ambasadoru Rusije u Crnoj Gori Vladislavu Maslenikovu, kao i čitavom ruskom narodu", naveo je Milačić u telegramu.

Dugina je ubijena u subotu veče kada je bombom raznijet automobil "tojota lend kruzer" kojim je ona upravljala, saopštili su istražitelji.

Dugina, medijska komentatorka koja se redovno pojavljivala na državnoj televiziji, bila je snažni pristalica ruskih postupaka u Ukrajini. Njen otac, Aleksandar Dugin, 60, već duže vrijeme zagovara nasilje za ostvarivanje ujedinjenja rusofonih i drugih teritorija u novom ruskom carstvu.

Bonus video: