Predsjedništvo Prave Crne Gore: Sloga nema alternativu i najbolji je recept snažnije demontaže DPS-a

Predsjedništvo Prave Crne Gore konstatuje da dogovor mora počivati na ispunjavanju principa koji su u opštem interesu građana - borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, poboljšanje socio-ekonomskog statusa građana, reforma pravosuđa, izborna reforma, stabilizacija sveukupnih društveno-političkih prilika..."

8468 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Predsjedništvo Prave Crne Gore ovlastilo je predsjednika partije i poslanika Marka Milačića da učestvuje u pregovorima o izboru novih organa vlasti, rukovodstva Skupštine i Vlade.

Predsjedništvo Prave, kako je saopšteno nakon sjednice predsjedništva partije, pozdravilo je otpočinjanje pregovora o formiranju nove vlasti, "koja će se zasnivati na izbornoj volji građana od 30. avgusta 2020. godine, za šta se Prava Crna Gora beskompromisno bori od izbora".

"Predsjedništvo Prave Crne Gore konstatuje da dogovor mora počivati na ispunjavanju principa koji su u opštem interesu građana - borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, poboljšanje socio-ekonomskog statusa građana, reforma pravosuđa, izborna reforma, stabilizacija sveukupnih društveno-političkih prilika... Predsjedništvo Prave Crne Gore poziva na dogovor potpisnike nedavnog političkog Sporazuma parlamentarne većine 30. avgusta kako bi se do kraja zadao demokratski udarac onim političkim i sa njima povezanim kriminalnim strukturama koje naročito poslednjih dana i sedmica panično igraju na kartu destabilizacije Crne Gaore, nadajući se u eventualnu neslogu potpisnika Sporazuma", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je partijama koje su formirale vlast nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine obaveza da "zajednička prošlost treba i mora biti naša zajednička budućnost, uprkos brojnim razlikama i razmiricama".

"Koje treba ostaviti na sud građanima na izborima, a do tada mudrim, odgovornim i konstruktivnim pristupom demonstrirati zajedništvo kroz formiranje novih organa vlasti koji će stabilizovati Crnu Goru, ekonomski je ojačati, smiriti tenzije u društvu i pripremiti nove izbore. Predsjedništvo je konstatovalo panično djelovanje kriminalnih grupa bivšeg režima u cilju stvaranja dobro poznatog narativa „državnog udara“, „atentata na predsjednika“, „paljenja institucija“, u cilju destabilizacije države u trenutku obnavljanja većine 30. avgusta, a kroz para-medijske punktove i njihove releje u zvaničnim medijima".

U saopštenju Prave se navodi i da je predsjedništvo partije "uvidjelo da je veliki dio ovih 'specijalnih' kriminalnih aktivnosti usmjeren na Pravu Crnu Goru".

"Što je i za očekivati s obzirom na našu politiku i odnos prema tim političko-kriminalnim strukturama u čijem središtu obitava DPS i Milo Đukanović".

Navodi se i da je predsjedništvo konstatovalo da su "mjeseci intezivnog rada na terenu uoči predstojećih izbora dali zadovoljavajuće rezultate, te da Prava Crna Gora spremno dočekuje lokalne izbore".

Saopšteno je i da će na tim izborima "DPS doživjeti debakl, još upečatljivije nego na gotovo svim lokalnim izborima održanim nakon 30. avgusta".

Bonus video: