Demokrate Žabljak: Bošković fizički nasrnuo na jednog od radnika Komunalnog

"Taj gospodin se i dalje banditski ponaša prema zaposlenima u ovom preduzeću. Pitamo se dokle će lokalna samouprava trpjeti ovakvo ponašanje Boškovića koji je finansijski uništio ovo preduzeće"

11446 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Žabljak saopštio je da je direktor DOO "Komunalno Žabljak" Radovan Bošković fizički nasrnuo na jednog, kako su naveli, od najodgovornijih radnika preduzeća.

"To gospodinu Boškoviću nije prvi put da uradi, već ima nekolike prijave u MUP-u za nasilničko ponašanje prema radnicima", dodaju Demokrate Žabljak.

Navode da su Demokrate Žabljak uputile brojna upozorenja "na nezakonito i bahato ponašanje Boškovića".

"I pored toga taj gospodin se i dalje banditski ponaša prema zaposlenima u ovom preduzeću. Pitamo se dokle će lokalna samouprava trpjeti ovakvo ponašanje Boškovića koji je finansijski uništio ovo preduzeće, rasturio vozni park, vodovod doveo do uništenja, dok su javne površine zarasle u korov i prašinu. Takođe se pitamo dokle je gospodin Bošković spreman da ide pošto je počeo da napada najbolje i najodgovornije radnike, kao sto je Dakić, koji pokriva više radnih mjesta", kažu Demokrate.

Navode da poemnuti Dakić ustaje svako jutro u četiri sata.

"Radi kao pomoćnik na kamionu za odvoz otpada, potom nastavi radni dan kao inkasant, a popodne je tu kao pomoćnik na cistjerni i mašinama, dok gospodin Bošković svoje partijske drugove oslobađa radnih obaveza i obračunava im zarade veće od Dakićeve iako ne dolaze na posao, što je, podsjećamo gospodina Boškovića krivično djelo", piše u saopštenju.

Navode da "možda Boškoviću ne odgovaraju radnici koji rade".

"Već želi da uposli radnike po ugovoru o djelu, kao što je uposlio svoju kćerku krajem oktobra 2020. godine i uplatio joj 250 eura ko zna za šta, a sa firmom svog sina redovno posluje. Pitamo nadležne organe šta čekaju i što ne preispitaju poslovanje i rad gospodina Boškovića", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: