URA Rožaje: Gdje i na koji način je potrošen izdvojeni novac za azil za pse koji ne postoji

Često se, kako su kazali, desi da ima i određenih napada na prolaznike, međutim to se obično zanemari i ne prijavi jer odgovornost nadležnih institucija nije prepoznata po ažurnosti

2924 pregleda 3 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Za sklonište za pse lutalice u Rožajama izdvojeno je 50 000 eura, međutim sklonište ne postoji, kazali su iz liste "Može Rožaje, može Crna Gora".

“Odgovornost za to snosi lokalna uprava koja je izdvojila novčana sredstva u iznosu od 50 000 eura, a za koja ne znaju gdje su i na koji način utrošena. Očekujemo odgovornost i objašnjenje od predsjednika opštine i odgovornih sekretara. Gdje je i na koji način potrošen izdvojeni novac za azil, dakle azil za pse koji ne postoji?”, poručili su oni navodi se u saopštenju Građanskog pokreta URA.

Svakodnenvno se, kako su kazli, susreću sa velikim brojem pasa lutalica koji predstavljaju potencijalnu opasnost po prolaznike.

Dodali su i da se često desi da ima i određenih napada na prolaznike, međutim to se često zanemari i ne prijavi jer odgovornost nadležnih institucija nije prepoznata po ažurnosti.

Oni ističu da sklonište za napuštene i izgubljene kućne ljubimce u Balotićima, ne postoji.

Prema njihovim riječima sklonište nije imalo privremeno rješenje i radilo je ilegalno.

Dodali su da je odgovornost na lokalnoj upravi jer je godinama unazad od strane građana traženo rješavanje problema kada su psi lutalice u pitanju.

“Veliki strah imaju djeca koja na putu od škole do kuće imaju situaciju da se često srijeću sa čoporom pasa. Građani moraju znati na koji način i gdje se troši novac koji je izdvojen za azil, ali pošto azil ne postoji, a novac je potrošen zanima nas ko i na koji način raspolaže budžetom opštine Rožaje?”, zaključuju oni.

Bonus video: