Bečić: Građani treba da kazne one koji su trideset godina urušavali Crnu Goru, kao i one koji su prodali njihove glasove

"Jedan od naših glavnih projekata koje ćemo realizovati odmah nakon preuzimanja vlasti, nije nešto što želimo da bude jednokratna stvar. Jedan od tih ključnih projekata nosi naziv "Otvorena vrata Glavnog grada"

4945 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio da građani treba da kazne one koji su trideset godina urušavali Crnu Goru, kao i one druge koji su prodali njihove glasove i koji su ih prevarili.

Mještanima Starog aerodroma i Konika obratili su se sinoć pored Bečića, nosilac liste Idemo ljudi, Danilo Šaranović, predsjednik Demos-a, Miodrag Lekić kao i poslanik Ujedinjene Crne Gore, Vladimir Dobričanin.

"Sve je spremno za veliku istorijsku pobjedu u Glavnom gradu na koju smo čekali preko 20 godina, koja nam je mnogo puta oteta, koja će 23. oktobra definitivno biti ostvarena", kazao je Bečić.

On je, kako se navodi u saopštenju Demokratske Crne Gore, takođe naglasio da se ne smijemo opustiti, jer je jasno da je pobjeda ostvarena.

Jasno je, kako kaže, da je sa druge strane klasična gubitnička kampanja u kojoj su svi pobjegli i u kojoj su se svi sakrili.

Pozvao je sve građane da izađu na izbore, jer pobjeda, kako kaže, zavisi i od njih.

Istakao je da građani treba da kazne one na koje su ljuti, ako su ljuti.

Kao i da kako dodaje kazne one koji su trideset godina urušavali ovu zemlju, one druge koji su prodali njihove glasove i koji su ih prevarili.

Treba, kako kaže, da kazne i nove i stare švercere i amatere švercere i profesionalce švercere, kao i sve one koji su odgovorni, ali ne smiju da kazne sebe.

"Ako ne izađu, oni će kazniti i sebe i nas i ovaj narod, a ubrizgati energiju onima koji su odgovorni za sve ono što je loše", poručio je Bečić.

Upitao je, kako se navodi, građane da li neko želi da se vratimo u vrijeme prije 30. avgusta.

"Da li neko želi da ponovo ključnu moć u prelamanju damo onima koji su dvije godine blefirali, ucjenjivali, varali, mešetarili? Da li neko želi da se Crna Gora i Podgorica vraćaju u vremena i da idu putevima šverca narkotika i cigareta? Da li neko želi da ovim gradom i ovom državom vladaju sluge kriminalnih klanova i nekih neformalnih centara moći van Crne Gore?", dodao je Bečić.

Nosilac liste, Danilo Šaranović, obećao je da će se sve samo dan nakon izbora promijeniti u Podgorici.

Istakao je da su potrebni ljudi da bi se donijele promjene na svim segmentima funkcionisanja gradske uprave.

"Jedan od naših glavnih projekata koje ćemo realizovati odmah nakon preuzimanja vlasti, nije nešto što želimo da bude jednokratna stvar. Nije nešto što želimo da bude kratkotočnog karaktera, nije nešto što je suva kozmetika koju možete da vidite u Podgorici mjesecima i godinama u nazad. Jedan od tih ključnih projekata nosi naziv "Otvorena vrata Glavnog grada". U jezgru te inicijative bićete upravo vi, odnosno svi građani Podgorice," objasnio je Šaranović.

Naglasio je da je DPS privatizovao svaku mjesnu zajednicu na teritoriji Glavnog grada i od njih napravio obične partijske punktove.

"Mi ćemo tome stati na kraj i odmah nakon izbora vratiti mjesne zajednice onima kojima pripadaju, a to su svi građani Podgorice", poručio je Šaranović.

Na samom kraju je građanima rekao da će sve probleme rješavati zajedno sa njima tako što će gradska uprava konačno postati ono što do sada nikada nije bila, a to je istinski sluga i istinski servis svakom građaninu Podgorice.

Predsjednik Demos-a, Miodrag Lekić, se takođe obratio građanima.

"Podgorica će pripadati građanima ovoga grada i to će biti taj dugo očekivani preokret koji se nažalost u ove dvije godine nije desio. Ne potcjenjujem rezultate, ali mislim da od izbora u Podgorici sa Šaranovićem kreće nova etapa u Crnoj Gori", poručio je Lekić.

Lekić je, kako je saopšteno, istakao da konkretni i jedini rezultati u protekle dvije godine jesu bili upravo rezultati ove koalicije.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin rekao je da će ovoga puta imati šansu da pokažu zbog čega su svi zajedno i pozvao građane da izađu na izbore.

"U ove dvije godine ste vidjeli da vas nikada nismo prevarili. Vidjeli ste da ste sa nama načisto. Vi znate šta mi mislimo i vi vidite šta mi radimo. Šta je bitno? Bitno je da sve one koje poznajete, sve vaše prijatelje, kumove, drugove, drugarice pozovete da 23. izađemo, da pokažemo da se više nikoga ne bojimo i da nemamo potrebe da se više ikoga bojimo, jer smo ih pobijedili 30. avgusta i pobijedićemo ih 23. oktobra", zaključio je Dobričanin.

Bonus video: