Pupović: Naša vizija da mladi ostanu da žive u Plavu

"Najavili smo i povećanje stipendija za srednjoškolce i studente, kao i podrške za talentovane i perspektivne mlade, umjetnike i sportiste"

2737 pregleda 1 komentar(a)
Pupović, Foto: Zajedno pobjednički za Plav
Pupović, Foto: Zajedno pobjednički za Plav

Plavska omladina zaslužuje da bude uključena u sve segmente rada lokalne samouprave i odlučivanja, ali i da uživa benefite razvoja, poručila je Amila Pupović, kandidatkinja na listi "Zajedno pobjednički za Plav" (SD - SDP - DPS) na izborima 23. oktobra.

"Zato se na našoj listi nalazi veliki broj mladih i svi imamo zajednički cilj, a to je da doprinesemo razvoju Plava, da naše znanje i energiju stavimo na raspolaganje i zajedničkim snagama radimo najbolje što možemo da dostignemo nivo jednog od najperspektivnijih gradova na sjeveru", dodala je Pupović u saopštenju koalicije "Zajedno pobjednički za Plav".

Kako navode ona je istakla da će koalicija na čijoj se listi nalazi da bi iskoristila na pravi način potencijal mladih ljudi, ali i razvijala opštinu po mjeri mladih, napraviti i usvojiti najbolji "Lokalni plan" akcije za mlade i unaprijediti rad Omladinskog centra u Plavu. Prema njenim riječima sekretarijat posvećen pitanjima mladih u svakom trenutku će biti otvoren, ne samo za sugestije i kritike, već i za rješavanje izazova sa kojima se mladi suočavaju.

"Naša vizija počiva na ulaganju u mlade, na osluškivanju njihovih potreba i osnaživanju njihovih vještina, da planiraju porodice i ostaju da žive u svom zavičaju", navela je Pupović.

Kako je kazala koalicija "Zajedno pobjednički za Plav" iniciraće obezbjeđivanje prostorije za radionice i edukativne aktivnosti i u skladu sa tim pokretati razne događaje o temama koje se tiču mladih, kao i sastanke mladih sa predstavnicima lokalnih institucija koje će mladima pružati odgovore na pitanja od društvenog značaja.

"Takođe, najavili smo i povećanje stipendija za srednjoškolce i studente, kao i podrške za talentovane i perspektivne mlade, umjetnike i sportiste", zaključila je Pupović.

Bonus video: