Golubović: Ne može Đukanović da glumi velikog Crnogorca, dok istovremeno izbjegava da plaća porez u Crnoj Gori

"Lažni patriotizam Mila Đukanovića se vidi i iz činjenice da je pod uticajem Mila Đukanovića tokom njegove vladavine novac građana Crne Gore, koji je Elektroprivreda Crne Gore držala u Prvoj banci pretvoren u akcije Prve banke, da bi se spasila banka njegovog brata od bankrota"

6590 pregleda 7 komentar(a)
Golubović, Foto: Prava Crna Gora
Golubović, Foto: Prava Crna Gora

Milo Đukanović je pred političkim porazom u Baru, zato ponovo skreće pažnju sa lokalnih problema na podsticanje iracionalnog straha od gubljenja nezavisnosti Crne Gore i vraćanja u zagrljaj velike Srbije, rekao je Vukan Golubović, predsjednik Odbora i nosilac liste Prave Crne Gore Bar na izborima 23. oktobra.

"Ne može više Milo Đukanović da glumi velikog Crnogorca, koji navodno spašava Crnu Goru od nepostojeće opasnosti iz Srbije, dok on istovremeno izbjegava da plaća porez u Crnoj Gori izvlačenjem novca iz države i vođenjem svojih transakcija na ofšor destinacijama", kaže Golubović.

Kako kaže, lažni patriotizam Mila Đukanovića se vidi i iz činjenice da je pod uticajem Mila Đukanovića tokom njegove vladavine novac građana Crne Gore, koji je Elektroprivreda Crne Gore držala u Prvoj banci pretvoren u akcije Prve banke, da bi se spasila banka njegovog brata od bankrota.

"Uzalud Milo Đukanović sada pokušava da odglumi zabrinutost kako će država da bankrotira zbog prezaduženosti, namjerno izostavljajući činjenicu da je nakon poraza 30. avgusta 2020. godine njegov DPS ostavio ogromne dugove, zbog kojih je država bila pred bankrotom", dodao je Golubović.

Povezani članci

11. Oktobar 2022.

Đukanović: Na izborima reći "ne" izdaji Crne Gore

Preduzeća, kaže on, koja su ugašena ili su se našla pred gašenjem kao što su Kombinat aluminijuma, Željezara Nikšić i slično dovedena su u tu situaciju.

"Jer su ih Vlade koje je predvodio DPS dovele do rasprodaje imovine i uništenja kroz pljačkaške privatizacije u koje su se Milo Đukanović i funkcioneri njegove partije kolege ugradili. Neće proći Milu Đukanoviću napadi na Srbiju i izbjegavanje saradnje, kao što je na primjer slučaj kupovine skuplje pšenice iz Francuske, da bi se izbjegla pšenica iz Srbije, na račun građana Crne Gore", naveo je.

Kaže i da Crnoj Gori ne trebaju lažne patriote.

"Iza čijeg lažnog patriotizma i napada na Srbiju se kriju pljačkaške namjere, zato će DPS biti smijenjen u Baru i na drugim mjestima 23. oktobra, čemu će Prava Crna Gora dati puni doprinos", zaključio je Golubović.

Bonus video: