Vuković: Izdigli smo se iznad političkih razlika, ljudski radimo svoj posao i vodimo brigu o svima

Vuković je istakao da je Podgorica danas nikad ljepša, zelenija, urednija, evropskija

6242 pregleda 14 komentar(a)
Sa konvencije koju je održao Pokret "Svi za naš grad", Foto: Pokret Svi za naš GRAD
Sa konvencije koju je održao Pokret "Svi za naš grad", Foto: Pokret Svi za naš GRAD

Nosilac liste Pokreta "Svi za naš grad - dr Ivan Vuković“ i aktuelni gradonačelnik, Ivan Vuković poručio je da su se izdigli iznad političkih razlika, da ljudski rade svoj posao i vode brigu o svima

Održana je, kako je saopštena, mini konvencija Pokreta "Svi za naš grad – dr Ivan Vuković“ za MZ Jedinstvo, Masline i Proleter, a tom prilikom se okupljenim građanima obratio Vuković.

Vuković je, kako je saopšteno iz Pokreta "Svi za naš grad", prisutne podsjetio na sve ono što je gradska uprava uradila u protekle četiri godine kako bi, kako je kazao, i rubna naselja, koja nijesu imala jednake uslove za život kao njihovi sugrađani u užem gradskom jezgru, dobili svu neophodnu infrastrukturu.

Vuković je istakao da je Podgorica danas nikad ljepša, zelenija, urednija, evropskija.

On je saopštio da su uspješno realizovani projekti rezultat partnerskog odnosa gradske uprave i sugrađana.

"U protekle četiri godine u ovom dijelu grada rekonstruisane su ključne saobraćajnice – Skopska ulica, Komkomska, Ulica Goce Delčeva, X Crnogorske brigade, most preko Savinog potoka, Kuća Stojanovića... Izgrađena je trim staza na Ibričevini, poligoni, nekoliko dječjih igrališta, rekonstruisani objekti mjesnih zajednica. Izgrađeno je čak 3,5 km mreže fekalne kanalizacije na koju se priključilo na stotine domaćinstava, izgrađena je nova vodovodna mreža... Na Kakarickoj Gori je, takođe, izgrađen vodovod za 550 kuća, čime je 2.000 ljudi poslije više decenija dobilo vodu, a rekonstruisano je i 5km lokalnih puteva", kazao je Vuković.

Poručio je da su radili ljudski i pošteno i prema svima imali jednak odnos i zato je, kako kaže, on danas ponosan na to.

"Svjestan sam da nas u ovom dijleu grada očekuje još puno posla. Za koji dan otvaramo novu sportsko-rekreativnu zonu u Orijenskoj ulici, vrijednu 270.000 eura, tako da će i djeca i mladi iz ovih naselja dobiti sadržaj koji im je nedostajao“, istakao je Vuković.

On je naglasio da je itekako svjestan svih onih izazova koji ga očekuju u narednom periodu kada se radi o ovom dijelu grada – rekonstrukcija Orijenske ulice, Ulice Nikole Đurkovića, Žarka Zrenjanina, vodovod za III građane Kakaricke gore koji žive na III visinskoj zoni, nastavak izgradnje mreže fekalne kanalizacije za bočne saobraćajnice po ovom naseljima.

"Izdigli smo se iznad političkih razlika, ljudski radimo svoj posao i vodimo brigu o svima. I u najtežem vremenu koje pamti ova generacija mi smo kreirali ambijent optimizma i nade. Nastavićemo dalje. Složno, ljudski, pošteno, prijateljski, bez obzira na sve ono što nas razdvaja, jer Podgorica je naša zajednička kuća i svi treba da joj budemo jednako posvećeni, da govorimo o onome što nas okuplja“, zaključio je Vuković.

Bonus video: