“Prava stvar, Zajedno Bar”: Stvoriti preduslove da Šušanj postane novi centar grada

Šušanj, zahvaljujući turističkim potencijalima i zaleđu plaže Žukotrlica, postaje dio grada u kom je privilegija živjeti, kazali su iz koalicije "Prava stvar, Zajedno Bar - Dušan Raičević"

1724 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Koalicija "Prava stvar, Zajedno Bar - Dušan Raičević" uložiće napore da stvori sve preduslove da Šušanj postane moderno turističko mjesto i novi centar Bara, poručili su iz tog političkog saveza.

Predstavnici te koalicije obišli su mjesnu zajednicu Šušanj i razgovarali sa mještanima, gdje su, kako je saopšteno, sumirani rezultati rada lokalne samouprave u proteklom četovorodišnjem periodu, na čelu sa predsjednikom Opštine Bar i nosiocem liste Dušanom Raičevićem.

"Odnos lokalne samouprave prema MZ Šušanj ogleda se u 3.6 milona eura, direktno uloženih u razvoj u periodu od 2018. godine. U saobraćajnu infrastrukturu uloženo je gotovo 2.5 miliona eura, u izgradnju i adaptaciju vodovodne i kanalizacione mreže preko 900.000 eura, za uređenje javnih površina i sportske sadržaje preko 280.000 eura", navodi se u saopštenju.

Kazali su da Šušanj, zahvaljujući turističkim potencijalima i zaleđu plaže Žukotrlica, "postaje dio grada u kom je privilegija živjeti".

Izborni program koalicije je, kako navode, prepoznao sve potrebe Šušnja za dalji ubrzan razvoj.

"U naredne četiri godine, izgradićemo nove i adaptirati postojeće saobraćajnice čime ćemo smanjiti saobraćajne gužve u ljetnjim mjesecima, uložićemo napore na poboljšanju i širenju vodovodne i kanalizacione mreže, izgradićemo nove parkove i igrališta za djecu i omladinu i nastaviti sa uređenjem zelenih površina i plaže Žukotrlica", dodaje se u saopštenju.

Tokom obilaska je, dodaju, bilo riječi o svakodnevnim potrebama mještana Šušnja, koje će "biti realizovane u veoma kratkom roku", nakon lokalnih izbora.

"Zato, 23. oktobra, svoju podršku dajte pravim ljudima koji će činiti samo prave stvari za Šušanj, za Bar, za vas i vaše svakodnevne potrebe", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: