Nepokretnoj ženi nisu dali da glasa?

“Jednoj članici sam rekao da je moja majka nepokretna i da uđu u stan, jer su vrata otvorena. Objasnio sam da ne zvone jer neće imati ko da im otvori,” kazao je Perović

9343 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Podgoričanin Zoran Perović ispričao je “Vijestima” da je njegovoj majci, koja je nepokretna, onemogućeno da ostvari građansko pravo da glasa.

On je kazao da je blagovremeno zatražio od Biračkog odbora, na mjestu 13a u Građevinskoj školi, da se njegovoj majci obezbijedi glasanje putem pisma.

Ispričao je da je juče ujutru otišao na biračko mjesto, predao zahtjev i da je obaviješten da će članovi obora poslije 13 sati ići na teren.

“Jednoj članici sam rekao da je moja majka nepokretna i da uđu u stan, jer su vrata otvorena. Objasnio sam da ne zvone jer neće imati ko da im otvori,” kazao je on.

Sagovornik je ispričao da se do 18 sati nije niko pojavio, da ga je majka zatim zvala pa je zbog toga, kako je rekao, ponovo pošao na biračko mjesto oko 19 časova.

“Jedan član Biračkog odbora mi je rekao da su bili kod svih, sem na jednom mjestu gdje im niko nije otvorio vrata. Po adresi sam shvatio da se radi o stanu moje majke. Podsjetio sam ih na sugestiju da treba da uđu u stan, što je gospođa kojoj sam to rekao i potvrdila. Zatim sam zamolio da dođu, jer je glasanje još trajalo. Međutim, čovjek koji je bio u kraju prostorije mi je rekao da 'odavde niko neće da mrda'. Pitao sam ga kako se zove i odgovorio mi je - Rajko Kovačević,” ispričao je sagovornik.

Njegova majka, čiji je identitet poznat redakciji, kazala je da je revoltirana i posramljena jer joj je uskraćeno biračko pravo.

Bonus video: