Abazović: Pozdravljam hapšenje Kovačevića, saga se završila, neka odgovara

Abazović je kazao da je posjeta predsjednice Evropske komisije (EK) Ursule fon der Lajen lijepa vijest

43802 pregleda 23 komentar(a)
Abazović odgovara na pitanja novinara, Foto: Facebook
Abazović odgovara na pitanja novinara, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.10.2022. 18:20h

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je danas da pozdravlja hapšenje bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića.

"Znate na koji način je otišao i sklonio se. Ta saga se završila, i neka u budućem postupku odgovara", kazao je Abazović novinarima nakon kontrolnog saslušanja na Odboru za bezbjednost i odbranu.

Kovačević je danas uhapšen u Višem sudu u Podgorici i određen mu je pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Povezani članci

28. Oktobar 2022.

Kovačeviću pritvor zbog opasnosti od bjekstva

Odgovarajući na pitanje novinara o optužnici protiv albanskog biznismena Rezarta Tačija, Abazović je rekao da je vidio tu vijest, što kako je dodao znači da su njihovi državni organi brzi.

"Da li će istraga voditi do Crne Gore, to ne mogu da kažem. Bilo ni neozbiljno. Davan je ranije prostor njegovim vezama s bivšim režimom u Crnoj Gori. Ali, poštujmo pretpostavku nevinosti. Kad sam vidio vijest, prvo sam pomislio na Crnu Goru", kazao je Abazović.

Abazović je rekao da Crna Gora ostaje posvećena tome da što prije postane članica Evropske unije (EU), i poručio da se za postizanje tog cilja mora pronaći širi društveni konsenzus. On je rekao da je sjutrašnja posjeta predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen lijepa vijest za Crnu Goru.

“Ono čemu ću se posvetiti u razgovoru, to su neki zajednički projekti koje Vlada Crne Gore ima sa EU. Neke smo već počeli da realizujemo, kao što je jučerašnje postavljanje kamena temeljca za kliniku”, naveo je Abazović.

On je dodao da će sa Fon der Lajen razgovorati i o energetici.

“Oni moraju da znaju da smo prošli jednu situaciju - da smo 30 godina imali nesmjenjivu vlast”, kazao je Abazović.

Abazović je rekao da misli da i zvaničnicima EU stvari postaju jasnije.

Oni, kako je naveo, “ne treba da potpadaju pod uticaj koji su imali od nekih struktura u Crnoj Gori, da se ovdje dešavaju aktivnosti koje imaju veze sa skretanjem kursa države i posvećivanjem interesima nekih trećih strana”.

“Ne. Crna Gora u cjelosti i sa svim svojim političkim subjektima ostaje posvećena da što prije postane članica EU, ali za to moramo pronaći širi društveni konsenzus unutar naše države”, kazao je Abazović.

Bonus video: