Terzić: Vukčević da sazove sjednicu, da ne ulazi u zonu krivične odgovornosti

Terzić je "Vijestima" kazao da je izjava Vukčevića da će se čekati sa proglašenjem do odluke Ustavnog suda njegov lični stav, a ne odluka Izborne komisije

38557 pregleda 11 komentar(a)
Sa jednog glasačkog mjesta u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Sa jednog glasačkog mjesta u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Član Izborne komisije Glavnog grada Nikola Terzić pozvao je predsjednika Veselina Vukčevića da zakaže sjednicu na kojoj bi se utvrdio stav o proglašenju končanih rezultata lokalnih izbora u Podgorici, nakon što ih je Ustavni sud obavjestio da je podnijeta izborna žalba.

Izborna komisija Glavnog grada
foto: Mila Radulović

On je "Vijestima" kazao da je izjava Vukčevića da će se čekati sa proglašenjem do odluke Ustavnog suda njegov lični stav, a ne odluka Izborne komisije.

"Dobronamjerno poručujem predsjedniku Izborne komisije Glavnog grada da ne ulazi u zonu krivične odgovornosti, kao što se desilo njegovoj partijskoj koleginici prije dvije godine i koji je završen prvostepenom osušujućom presudom jer je željela da poništiiI promjeni izbornu volju građana", rekao je Terzić.

On je aludirao na Milenu Orlandić, ovlašćenu predstavnicu Demokratske partije socijalista (DPS) u podgoričkoj Izbornoj komisiji za parlamentarne izbore 2020., koja je odlukom Osnovnog suda u Podgorici, osuđena na tri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju.

Član Podgoričke Izborne komisije rekao je da je izjava predsjednika, kako je naveo, njegov lični a ne stav Komisije.

Rekao je da Vukčevič na to ima pravo kao građanin ali ne i vršeći funkciju.

"Izborna komisija na sjednicama donosi odluke a predsjednik kao i bilo koji član nema pravo da iznosi bilo koji stav, koji nije prethodno ispitan na sjednici. Kao što je predsjednik upoznat, većina članova podnijela je zahtjev za sazivanje sjednice, na kojoj bismo raspravljali o novonastaloj situaciji", rekao je on.

Terzić je pozvao Vukčevića da na sjutrašnjoj sjednici iznese pravne argumente za stav, umjesto što to čini u medijima.

Bonus video: