Radunović posmatrao izbore u SAD, bio dio tima tokom izbornog dana u Vašingtonu i Virdžiniji

"Posmatranje izbora PS OEBS-a predstavlja važan doprinos konsolidaciji demokratije u regionu OEBS-a i jednu od najvažnijih djelatnosti ove organizacije"

3063 pregleda 5 komentar(a)
Radunović tokom izbora u SAD, Foto: Skupstina.me
Radunović tokom izbora u SAD, Foto: Skupstina.me

Šef Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Slaven Radunović učestvovao je u posmatračkoj misiji PS OEBS-a povodom izbora na polovini predsjedničkog mandata održanim 8. novembra u Sjedinjenim Američkim Državama, saopšteno je iz crnogorskog parlamenta..

"Poslanik Radunović bio je dio međunarodnog posmatračkog tima raspoređenog za posmatranje izbornog dana u Vašingtonu i susjednoj Virdžiniji", dodaje se u saopštenju.

Kako navode posmatračka misija, na čelu sa potpredsjednikom PS OEBS-a Pere Joan Ponsom, u čijem sastavu je bilo oko 110 članova PS OEBS-a iz preko 30 zemalja, bila je najbrojnija do sada.

Slaven Radunović, Slaven Radunović izbori SAD
foto: Skupstina.me

U saopštenju piše i da je specijalna koordinatorka kratkoročne misije OEBS-a bila predsjednica PS OEBS-a Margareta Sederfelt, a parlamentarci OEBS-a blisko su sarađivali sa kolegama iz Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

"Posmatranje izbora PS OEBS-a predstavlja važan doprinos konsolidaciji demokratije u regionu OEBS-a i jednu od najvažnijih djelatnosti ove organizacije. Glavni cilj misija za posmatranje izbora je u procjeni izbornog procesa u odnosu na demokratske obaveze i standarde koje su sve države OEBS-a prihvatile", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: