URA: Aktivisti napadnuti u Mojkovcu, stižu krivične prijave

Oni su poručili DPS-u da “sve šta žele da im poruče, mogu uraditi na javnom – političkom terenu“, kao i da se više “ne upuštaju u najobičnije udbaške metode zastrašivanja, jer borba za slobodan Mojkovac – nema cijenu“
169 pregleda 23 komentar(a)
URA Mojkovac, Foto: Građanski pokret URA
URA Mojkovac, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 27.09.2017. 11:56h

Aktivisti Građanskog pokreta URA u Mojkovcu su tokom jučerašnjeg obilaska Rudnice, bili žrtve provokacija i poziva na fizički obračun od strane jednog od fucnkionera lokalnog odbora Demokratske partije socijalista, tvrde iz mojkovačkog odbora GP URA.

“Za pet dana intenzivne kampanje, naši mladi i kulturni aktivisti nisu doživjeli nijednu neprijatnost od ljudi, na čija su vrata zakucali. Međutim, u toku jučerašnjeg obilaska Rudnice, najprizemnijim provokacijama i pozivima na fizički obračun na naše aktiviste je nasrnuo jedan od funkcionera lokalnog DPS-a. Bez želje da konktrenom slučaju dajemo previše na značaju, iako posjedujemo sve potrebne podatke, navedenim “nervoznim“ političkim fosilima poručujemo sljedeće: na provokacije ne nasijedamo, a vaših prijetnji se ne plašimo! Pa svi vaši “jaki momci“, koje ste kupili za šaku novca i sa par poslova, a koji su itekako poznati čitavom Mojkovu, mogu da smanje doživljaj“, ukazali su u mojkovačkom odboru pokreta URA.

Oni su poručili DPS-u da “sve šta žele da im poruče, mogu uraditi na javnom – političkom terenu“, kao i da se više “ne upuštaju u najobičnije udbaške metode zastrašivanja, jer borba za slobodan Mojkovac – nema cijenu“.

“Mada, ruku na srce, liše tih siledžijskih nastupa i pokušaja kamataškog utjerivanja straha, vaši funkcioneri ništa drugo i ne umiju da rade. Donekle vas i razumijemo, jer sigurno nije lako posmatrati kako vaš trodecenijski brod kriminala tone, pa je logično da se – svim metodama – hvatate za slamku spasa. Međutim, ukoliko nastavite sa provokacijama i prijetnjama, URA će odmah odgovoriti krivičnim prijavama i tužbama. A na njih vam neće suditi udbaška mašinerija kojoj služite, već slobodne i nezavisne institucije“, istakli su u pokretu URA.

Iz odbora te partije u Mojkovcu su kazali da je "velika nervoza sve prisutnija u redovima DPS-a, koji najprizemnijim udbaškim metodama pokušava da spase ono šta se spasiti ne može."

Kako su kazali, nakon pet dana terenske kampanje koju Građanski pokret URA sprovodi u Mojkovcu, brojni mladi aktivisti i funkcioneri su obišli Štitaricu, Polja, Podbišće, Ambarine i Rudnicu, gdje je, kako navode, zabilježena neočekivano velika podrška lokalnog stanovništva.

"Ipak, izražavamo veliku zabrinutost za kriminalnu organizaciju DPS-a, koja je građane dovela na rub egzistencije, pa gotovo svi građani mojkovačke opštine kao glavne probleme navode ogromno siromaštvo i nezaposlenost, ukazali su u mojkovačkom odboru pokreta URA," rekli su iz OO URA Mojkovac.

Oni podsjećaju da je na taj način “DPS građanima Mojkovca kupio veliki broj “karata u jednom smjeru“, za Podgoricu ili druge veće gradove“.

“URA je duboko zabrinuta zbog takvog stanja, ali i posebno zadovoljna podrškom koju pokret uživa u narodu, a još više time što ubjedljiva većina građana Mojkovca podržava opozicione političke partije. Za razliku od funkcionera DPS-a, sa osmjehom na licu šetamo mojkovačkim ulicama, jer znamo da će glavni uzrok ovako lošeg stanja – ubrzo konačno nestati“, ukazali su u mojkovačkom odboru.

URA je istakla da će nastaviti terensku kampanju i narednih dana “sa osmjehom na licu, za koji znamo da ih itekako boli i koji nikada neće uspjeti da skinu, jer je pred mojkovačkom mladošću i pokretom URA svijetla budućnost, a pred vašim kriminalnim organizacijama – ružna prošlost Mojkovca i Crne Gore“.

Bonus video: