DPS Šavnik: Novi šamar DF-a cijeloj Crnoj Gori

"Destrukcijom, primitivizmom i opstrukcijom izbornog procesa, izbori u Šavniku izgubili su smisao, dok su nadležni predstavnici izvršne i sudske vlasti svojim neadekvatnim postupanjem iskazali nemoć nadležnih institucija, usljed čega je poražena država"

15484 pregleda 71 komentar(a)
Šavnik (arhiva), Foto: Svetlana Mandić
Šavnik (arhiva), Foto: Svetlana Mandić

Ponovno sprečavanje održavanja izbora u Šavniku, sedmo takvo zaredom, novi je šamar od strane Demokratskog fronta (DF), ne samo našim sugrađanima, našoj opštini, nego i čitavoj Crnoj Gori, poručili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije sociojalista (DPS) Šavnik.

Glasanje na lokalnim izborima u Šavniku, tačnije na dvije izborne jedinice (zgrada Opštine i Kruševice) i danas je prekinuto.

Povezani članci

04. Decembar 2022.

U Šavniku će se glasati i naredne sedmice

"Vršenjem djela koja spadaju u grupu krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore, članovi biračkih odbora iz redova ovog političkog saveza, nastavili su besprizorna djelovanja kojim na najeklatantniji primjer izvrgavaju ruglu nadležne institucije ove zemlje", dodaju iz DPS-a.

Kažu da je prosto nevjerovatno da bilo ko sebi daje za pravo da biračima onemogućava da slobodno izraze svoju volju i iskoriste Ustavom garantovano biračko pravo, a da mu sve to prolazi nekažnjeno.

"Destrukcijom, primitivizmom i opstrukcijom izbornog procesa, izbori u Šavniku izgubili su smisao, dok su nadležni predstavnici izvršne i sudske vlasti svojim neadekvatnim postupanjem iskazali nemoć nadležnih institucija, usljed čega je poražena država", zaključuje iz šavničkog DPS-a.

Bonus video: