Opština Budva za ručkove planira 13 hiljada eura

Budžetom za narednu godinu, kako piše u nacrtu koji se nalazi na javnoj raspravi, za reprezentacije Opština Budva je planirala da izdvoji 100.400 eura

13314 pregleda 6 komentar(a)
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Opština Budva zaključila je ugovor sa “Porto Budva company”, u čijim će restoranima i lokalu u narednoj godini za potrebe službe predsjednika lokalne uprave Mila Božovića moći da bude potrošeno gotovo 13 hiljada eura na ime protokola.

To piše u ugovoru o javnoj nabavci za potrebe pružanja ugostiteljskih usluga koji je nakon sprovedenog tendera, na kome je ova budvanska kompanija dostavila najbolju ponudu, zaključen krajem novembra.

Budžetom za narednu godinu, kako piše u nacrtu koji se nalazi na javnoj raspravi, za reprezentacije Opština je planirala da izdvoji 100.400 eura, dok je za službena putovanja opredijeljeno 64 hiljade eura.

Kao i ranijih godina, praksa je da Opština zaključuje ugovore sa poznatim budvanskim restoranima u kojima će na ime reprezentacije moći da budu organizovani gala večere i ručkovi za brojne delegacije i pojedince koji dolaze u službene posjete Budvi.

”Predmet ovog ugovora je pružanje ugostiteljskih usluga za potrebe protokola službe predsjednika Opštine u restoranu sa četiri zvjezdice koje podrazumijevaju služenje doručka, ručka, večere, toplih napitaka, bezalkoholnih pića u restoranu u skladu sa potrebama naručioca. Realizacija ugovora vršiće se do utroška ugovorenog iznosa”, piše u ugovoru.

A ugovorom je precizirano da je za usluge predviđeno 12 hiljada eura i dodatnih 840 eura na ime PDV.

Rok važenja ugovora, kako se navodi, je 365 dana i u tom roku je predviđeno sukcesivno po potrebi pružanje usluga u restoranu.

Iznosi za reprezentacije i službena putovanja su bili projektovani okvirno na iznose navedene u budžetu, ali su rebalansom uvijek korigovani. Rebalansom za ovu godinu na reprezentacije biće utrošeno 101 hiljada eura, dok je na službena putovanja otišlo 39 hiljada eura.

I tokom prošle godine Opština je trošila, pa je na reprezentacije otišlo 94 hiljade eura, a za službena putovanja 64.500 eura. I tri godine prije, iz opštinske kase otišlo je okvirno toliko novca, pa je 2019. na reprezentacije potrošeno 94.500, a na službena putovanja 65.500 eura.

Posljednje godine vladavine Demokratske partije socijalista, kada je došlo do promjene vlasti 2016. potrošeno je “skromnih” 73.500 eura na reprezentacije, a na službena putovanja 72.500 eura. Da se nije štedjelo u ranijim opštinskim rukovodstvima svjedoči i 2014. kada je na reprezentacije potrošeno čak 149 hiljada eura, a na službena putovanja 107 hiljada eura.

Iako su gradske vlasti godinama unazad upozoravane da štednja mora biti jedan od osnovnih načela rukovođenja Budvom, ipak, to nije bilo svojstveno nijednoj upravi.

Bonus video: