Odžić: Ili Abazović više ne upravlja vladom ili je aminovao odlazak svojih ministara u RS

"Ostaje samo da odlazeći premijer izjavi da smo svi Srbi, na čelu sa njim, jer 'besplatni ručak' ne postoji"

9624 pregleda 28 komentar(a)
Odžić, Foto: SDP
Odžić, Foto: SDP

Poslije saopštenja Vlade da Marko Kovač i Aleksandar Damjanović nisu predstavljali Vladu i saopštenja Kovača da je u Republici Srpskoj bio u svojstvu ministra na poziv Milorada Dodika, nameću se dva moguća rješenja ovog sudokua - oba opasna po Crnu Goru. Ili premijer Dritan Abazović ne upravlja više vladom ili je aminovao odlazak svojih ministara u Republiku Srpsku, poručio je Petar Odžić, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP).

On u saopštenju SDP-a dodaje da mu drugo djeluje realnije...

"U svjetlu najave poslanice URE Božene Jelušić da se plaši političkih dilova i u svjetlu ozvaničene koalicije URE i DF-a u Budvi. Poslije potpisivanja Temeljnog ugovora, negiranja genocida u sred Srebrenice, koalicija sa DF i SNP, ostaje samo da odlazeći premijer izjavi da smo svi Srbi, na čelu sa njim, jer 'besplatni ručak' ne postoji", kaže Odžić.

Kaže da se premijeru Abazoviću više ne može vjerovati.

"A, to govori i to koliko 'istina' može da iznese u 24 časa - 24/7 su Kovač i Damjanović ministri, a možda i nijesu", kaže on.

Ono što je kristalno jasno, kaže Odžić, za ovu staru-novu većinu jeste da Ustav, Zakoni i Država predstavljaju mrtvo slovo na papiru i svaku priliku koriste da gaze po njima.

"Tako da ono što mi od početka tražimo, a to je izbor sudija Ustavnog suda, a prijevremeni parlamentarni izbori, na kojima će građani reći šta misle kuda Crna Gora treba da ide, jedini su izlaz", zaključio je Odžić.

Bonus video: