Joković: SNP i dalje želi da se formira 44. Vlada

Joković je rekao da pobjednici izbora 2020. treba da imaju jedinstvenog kandidata na predsjedničkim izborima

11808 pregleda 50 komentar(a)
Foto: Željka Vučinić
Foto: Željka Vučinić

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i potpredsjednik Vlade, Vladimir Joković, kazao je da SNP i dalje želi da se formira 44. Vlada Crne Gore.

On je na konferenciji za medije rekao da ostaju pri tome da se nastave razgovori i da tome neće biti prepreka.

Ono što je dogovoreno, jeste da je mandatar (Miodrag) Lekić, da polovina resora pripada SNP-u i URI, a polovina DF-u Demokratama. Mimo toga, nijedne riječi u razgovorima nije bilo”, istakao je Joković.

On je naglasio da u SNP-u i dalje insistiraju da se nastave razgovori, navodeći da je neozbiljno jednim sastankom prekinuti “nešto što bi trebalo da rezultira formiranjem 44.Vlade Crne Gore”.

Joković je rekao da pobjednici izbora 2020. treba da imaju jedinstvenog kandidata na predsjedničkim izborima.

Komentarišući izjavu Milana Kneževića da su spremni na saradnju sa DPS-om ako ne bude Mila Đukanovića, pitao je šta će biti ako ga zamijeni Duško Marković.

Joković je kazao da bi volio da čuje šta o saradnji sa DPS-om misli njegov prijatelj Andrija Mandić, prvi čovjek DF-a i koji donosi pravi broj glasova DF-u.

Govoreći o odlasku ministara iz SNP-a Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića na proslavu Dana RS-a, rekao je da protiv toga nema ništa.

Istakao je da se oni koji su to kritikovali, nisu oglašavali kada se desilo ranjavanje srpskih mladića na Kosovu.

Joković je odgovarajući na pitanja novinara rekao da nije bio na sastanku sa ambasadorkom SAD, niti im je iko sugerisao da ne idu u formiranje Vlade na čelu sa Miodragom Lekićem.

Istakao je da će brzo biti raspisani predsjednički izbori, te da misli da jedinstveni kandidat treba da bude Lekić.

Naglasio je da ne zna ko je snosio troškove za odlazak ministara u Republiku Srpsku.

Joković je o govorima predsjednika crnogorskih opština u parlamentu Srbije rekao da nije čuo te izjave, poručivši "da ide ko kod koga hoće i razgovara sa kim hoće".

On je rekao da ako su njhove poruke protiv interesa Crne Gore, sa tim se ne slaže.

Istakao je da parlamentarni i predsjednički izbori ne bi trebalo da budu u istom danu, kao što traži DPS.

"Mislim da ne treba da idemo “na loptu DPS-u”. To je najveći zahtjev DPS-a...Ako bi se kandidovao Milo Đukanović, on bi svojom kandidaturom vukao naprijed DPS, a oni bi, isto želeći da imaju udjela u vlasti, da budu poslanici, i te kako gurali njega naprijed. To bi bila jedna ozbiljna sinergija i siguran sam da bi postigli neuporedivo bolji rezultat, nego kad bi Đukanović, posle duže vremena, kao običan građanin izašao na izbore i vodio DPS", kazao je Joković.

Istakao je da imaju istinsku želju da se razvlasti DPS, te da stoga treba prvo da se održe predsjednički izbori na kojima će imati jedinstvenog kandidata:

“Pobijedimo kandidata DPS-a i da DPS jednom, ali konačno i po prvi put, uđe u parlamentarne izbore i u kampanju iz potpuno čiste opozicije”, rekao je Joković.

Bonus video: