DNP: Maja Vukićević ponovo izabrana za potpredsjednicu PS Savjeta Evrope

"Maja Vukićević je na ovu visoku funkciju reizabrana na početku današnjeg januarskog zasjedanja, što potvrđuje agilnost u njenom radu u okviru rada Parlamentarne skupštine SE i nastojanja na afirmisanju evropskih vrijednosti PSSE"

8111 pregleda 10 komentar(a)
Vukićević, Foto: DNP
Vukićević, Foto: DNP

Demokratska narodna partija (DNP) saopštila je da je Maja Vukićević ponovo izabrana na funkciju potpredsjednice Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Vukićević je potpredsjednica DNP-a i poslanica Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore.

"Maja Vukićević je na ovu visoku funkciju reizabrana na početku današnjeg januarskog zasjedanja, što potvrđuje agilnost u njenom radu u okviru rada Parlamentarne skupštine SE i nastojanja na afirmisanju evropskih vrijednosti PSSE. Potpredsjednici se inače biraju nakon prispjelog predloga, pri čemu bilo koji poslanik PS-a može uložiti prigovor oko izbora bilo kojeg kandidata, ali ove godine prigovora na ukupnu listu nije bilo, te su svi kandidati izabrani na pomenutu funkciju", navodi DNP u saopštenju.

Dodaju da je tokom protekle godine u više navrata Vukićević uspješno predsjedavala sjednicama Parlamentarne Skupštine.

"A, očekuje se da će predsjedavati i tokom tekućeg zasjedanja, pri čemu potpredsjednici predsjedavaju po redosljedu utvrđenom po starosnom osnovu", kažu iz DNP-a.

Kao poseban znak priznanja za Maju Vukićević, kako se navodi, jeste i to da je za šeficu crnogorske delegacije u PSSE izabrana još u januaru 2021. godine.

"Danas je za predsjednika Parlamentarne skupštine ponovo izabran Holanđanin Tini Koks, uz ubjedljivu većinu glasova u odnosu na svog protivkandidata iz ukrajinske delegacije", zaključuje DNP u saopštenju.

Bonus video: