Šaranović: Kakve veze ima preuzimanje vlasti u Podgorici i Pljevljima sa raspuštanjem Skupštine

"Daljim odbijanjem da potpišete zahtjev i neglasanjem za zakon omogućavate Ivanu Vukoviću da uzurpatorski vodi Podgoricu i u izbornoj kampanji za predstojeće izbore"

15339 pregleda 32 komentar(a)
Šaranović, Foto: Privatna arhiva
Šaranović, Foto: Privatna arhiva

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović ponovo je pozva poslanice Demokratskog fronta da glasaju izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi koji bi, kako je naveo, omogućio da za par dana Podgorica i Pljevlja "budu oslobođeni".

Odgovarajući poslaniku Demokratskog fronta Slavenu Radunoviću, Šaranović je naveo da je "svaki naredni dan DPS vlasti u tim gradovima vaša odgovornost".

"Prvo, kakve veze ima preuzimanje vlasti u Podgorici i Pljevljima i poštovanje izborne volje građana sa raspuštanjem Skupštine Crne Gore? Apsolutno nema bilo kakvog dodira. Možete reći i da nećete glasate zato što je kišovito vrijeme, ali ne možete sakriti činjenicu da bi danas već bila preuzeta vlast u Podgorici i Pljevljima da ste prije 20 dana potpisali inicijativu koju smo vam uputili za ponovno izglasavanje Zakona o lokalnoj samoupravi. Da ne govorim o tome da daljim odbijanjem da potpišete zahtjev i neglasanjem za zakon omogućavate Ivanu Vukoviću da uzurpatorski vodi Podgoricu i u izbornoj kampanji za predstojeće izbore", naveo je Šaranović.

Da je teza o raspuštanju Skupštine izgovor, kako je naveo Šaranović, govori i činjenica da su Radunović i njegov kolega, visoki funkcioner DF-a, "javno izjavili da se Parlament po sili Zakona i Ustava raspušta polovinom marta".

"Dalje kolega Radunoviću, mi i vi nemamo dovoljno poslanika za skraćenje mandata Parlamentu, a vi imate zajedno sa onima koji žele skraćenje više od dvije trećine, pa nam nije jasno što čekate? Ili ponovo tražite izgovore? Plus je odlukom predsjednice Skupštine o raspisivanju predsjedničkih izbora onemogućeno spajanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora, tako da je i taj izgovor arhiviran. Mi u avgustu, iako ste bili krenuli zajedno sa nama da srušite 43. DPS Vladu, nijesmo odustali kada ste vi naprasno u poslednjem trenutku odustali. Nastavili smo odlučno i ispunili ono što smo obećali - DPS Vlada će pasti i DPS se neće više pitati. Mi kad negdje krenemo, ne stajemo i ne tražimo izgovore, ali dobro pamtimo i pouke još bolje izvlačimo", naveo je Šaranović.

Bonus video: