Joković: Ako se ne formira nova vlada, zalažemo se za rekonstrukciju, na izbore sa zajedničkim kandidatom

"Dogovoreno je ono što je dogovoreno, da mandatar bude eventualno Miodrag Lekić i da polovina ministarstava pripadne Građanskom pokretu URA i SNP-u, a polovina Demokratskom frontu (DF) i Demokratskoj Crnoj Gori"

29530 pregleda 107 komentar(a)
Joković, Foto: Boris Pejović
Joković, Foto: Boris Pejović

Ako nije izvodljivo da se formira nova vlada onda se zalažemo da se rekonstruiše aktuelna i ukoliko je moguće da imamo zajedničkog kandidata na izborima, poručio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković.

On je za Televiziju A plus rekao da bi nova vlada izgledala onako kako bi se dogovorili.

"Dogovoreno je ono što je dogovoreno, da mandatar bude eventualno Miodrag Lekić i da polovina ministarstava pripadne Građanskom pokretu URA i SNP-u, a polovina Demokratskom frontu (DF) i Demokratskoj Crnoj Gori", rekao je Joković.

Na pitanje da li je SNP spreman da ustupi mjesto predsjednika Skupštine, Joković je rekao da se ne razgovara ni o jednom mjestu.

"Suština je da sjednemo i dogovorimo sve šta kome pripada", rekao je.

Kaže i da ga raduje što Milan Knežević ide stopama SNP-a, nakon što je jedan od lidera DF-a pozvao parlamentarnu većinu da se dogovore oko sazivanja sjednice Skupštine na kojoj bi se izabrala nova Vlada i ponovo izglasao Zakon o lokalnoj samoupravi.

"Mi smo prvi uputili taj poziv i dobro je što ima i drugih koji razmišljaju i konačno shvataju da SNP uvijek donosi prave odluke", rekao je Joković.

O ideji da Andrija Mandić bude predsjednik Skupštine rekao je...

"To ne znam - za to je potreban 41 poslanik i apsolutno je nebitno kako to izgleda predsjedniku SNP-a ili ministru poljoprivrede i šumarstva. Važno je da se postigne dogovor koji će 41 poslanik da podrži u Skupštini", zaključio je Joković.

Bonus video: