Spičanović i Rašketić potpredsjednici Opštine Bar

Predlog za imenovanje Tanje Spičanović nije naišao na odobravanje opozicije

6373 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Skupština opštine Bar na današnjoj sjednici imenovala je Tanju Spičanović i Damira Rašketića za potpredsjednike Opštine.

Spičanovićeva je bila odbornica Demokratske partije socijalista (DPS), a Rašketić je član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP).

Za njih je glasalo 19 odbornika.

Predlog za imenovanje Spičanovićeve nije naišao na odobravanje opozicije.

Ona je u obraćanju odbornicima i građanima, između ostalog, rekla da "smo svjedoci da se pobjednička koalicija ne samo ponijela i uznijela, nego i te kako porazila i unizila sve što se moglo uniziti u ovoj državi".

"Nasuprot tome, u Baru je ova pobjednička koalicija pokazala kako se dostojanstveno uzvraća i zahvaljuje na povjerenju građanima Bara bez ikakve euforije, bez potrebe da se likuje... To najbolje svjedoči o građanskoj orijentaciji, multikulturalizmu, elementarnom poštovanju...", rekla je Spičanovićeva.

Odbornici su na sjednici većinom glasova za predsjednika Opštinske izborne komisije (OIK) reizabrali Dragana Simovića.

Za sekretara Opštinske izborne komisije imenovan je Miloš Fuštić.

U sastavu komisije su Zorica Dabanović (zamjenik predsjednik), Svetlana Gažević (član), Samir Duraković (zamjenik člana), Marko Radulović (član), Bakir Dupljak (zamjenik člana) , Nikola Vojvodić, (člana), Milan Minić (zamjenik člana), Zoran Božović (član).

Bonus video: