Aleksić: Puno povjerenje u Vučića da neće priznati Kosovo

"Srpski narod u Crnoj Gori čvrsto vjeruje da je takav scenario i razvoj situacije nemoguć", kazao je funkcioner Nove srpske demokratije

10949 pregleda 51 komentar(a)
Aleksić, Foto: Boris Pejović
Aleksić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Političkog savjeta Nove srpske demokratije (NSD) Budimir Aleksić kazao je da u toj partiji imaju puno povjerenje u predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da nikada neće uraditi bilo šta na štetu te države i srpskog naroda.

"A pogotovo da će priznati lažnu državu Kosovo i dati saglasnost za njeno učlanjenje u Ujedinjene nacije. Srpski narod u Crnoj Gori čvrsto vjeruje da je takav scenario i razvoj situacije nemoguć, i nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti njegovu pomoć srpskim kulturnim, duhovnim i nacionalnim organizacijama u Crnoj Gori. Na tome mu dugujemo veliku zahvalnost", saopštio je Aleksić.

Podsjetio je da su NSD i Vučićeva Srpska napredna stranka od osnivanja "sestrinske stranke" i da se njihovi odnosi baziraju na uzajamnom poštovanju i uvažavanju.

"Uvijek je tu postojao zajednički cilj opstanka našeg naroda na svim prostorima gdje on živi. Izazovi nikada nisu bili mali, ali su istrajnost i mudra politika davali rezultate u onim momentima kada su antisrpski ekstremisti birali nasilje kao sredstvo djelovanja".

"Od srpskih sportista do nacionalnih radnika, svi smo pod najtežim udarcima, iako mnogi posjeduju najveće kvalitete na svijetu. Prolaze kroz takva iskušenja samo zbog toga što su Srbi i imaju kičmu. Zato smatram da neće biti ništa lakše ni u budućnosti, ali uopšte ne sumnjam u onu snagu koju kao narod posjedujemo", zaključio je Aleksić.

Bonus video: