Jokić: Danilović najbolji kandidat za predsjednika

"Strpljivo smo čekali da eventualno napravimo dogovor makar i upitne većine, ali ga nije bilo. Priznajem da nijesmo iznenađeni", kazao je funkcioner Ujedinjene

9449 pregleda 31 komentar(a)
Jokić i Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Jokić i Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Izvršni odbor Ujedinjene Crne Gore predložiće Glavnom odboru da podrži odluku o kandidaturi predsjednika te stranke Gorana Danilovića za predsjednika.

"Kao i uvijek, strpljivo smo čekali da eventualno napravimo dogovor makar i upitne većine, ali ga nije bilo. Priznajem da nijesmo iznenađeni. Konstatujemo da se sada ne radi o potrebi naših kolega da dobijemo pravu ličnost za predsjednika, nego o pozicioniranju za parlamentarne izbore. To je legitimno i dozvoljeno, ali samo tražimo da se ne zavaravamo i da se ne varamo", saopštio je predsjednik Izvršnog odbora Ujedinjene Danilo Jokić.

Kazao je kako su ubijeđeni da je Danilović zreo, dosljedan i najbolji kandidat i da će ga za predsjednika države podržati "mnogi, a posebno oni koji nijesu stranački opredijeljeni" i koji traže da budući predsjednik ima svoje "ja" i da bude dostojan te funkcije.

"Ujedinjenoj će biti čast da kandiduje gospodina Danilovića, a da ga podrže i oni koji imaju druge stranačke izbore, ali vjeruju da ljudski i intelektualni kvaliteti moraju biti iznad svake pripadnosti", poručio je Jokić.

Istakao je kako ne treba zaboraviti da funkcija predsjednika države ne bi smjelo da se dijeli po stranačkim i koalicionim kvotama:

"Da pripadne kakvom nevoljniku koji to ličnim kvalitetom nikad ne bi zaslužio. Valjda smo konačno postali i politički i životno zreliji? Valjda ćemo jednom konačno birati predsjednika koji to zaslužuje, a ne onoga kojega će izgurati neka liderska ili koja drugo ruka na pozornicu. Tako je radio DPS, a mi vjerujemo da moramo drugačije, ili drugačije ili nam je svima sudbina slična onoj diktatorskoj depeesovskoj", zaključio je Jokić.

Bonus video: