CDT: Na sjednici DIK-a nije otvoreno pitanje dvojnog državljanstva Mandića, niti upit za RIK Srbije

"Vijesti" su u petak objavile da će se DIK obratiti kolegama u Srbiji, od kojih očekuje informaciju da li Mandić i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji

12208 pregleda 7 komentar(a)
Foto: CDT
Foto: CDT

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) saopštio je da na sjednici Državne izborne komisije (DIK) niko nije otvorio pitanje dvojnog državljanstva jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, niti upit za Republičku izbornu komisiju (RIK) Srbije.

Na Tviter nalogu CDT-a navedeno je da je naloženo otklanjanje formalnih nedostataka za potvrdu Mandićeve kandidature za predsjedničke izbore

"'Kontrola' državljanstva od ove institucije je, kako smo već rekli, običan politički performans", naveli su iz CDT-a na Tviteru.

"Vijesti" su u petak objavile da će se DIK obratiti kolegama u Srbiji, od kojih očekuje informaciju da li Mandić i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

Naveli su i da od Republičke izborne komisije (RIK) Srbije očekuju hitan odgovor. Protiv te odluke glasao je predsjednik DIK-a Nikola Mugoša.

Prema informacijama "Vijesti", Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemorkate (SD) i Bošnjačka stranka (BS) predložili su na sjednici DIK-a da se uputi zahtjev RIK-u, predstavnik DF-a je to podržao, dok su Demokrate napustile sjednici. Predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP) i civilnog sektora u DIK-u, bili su uzdržani.

Bonus video: