Demokrate završavaju pripreme za odluku o predsjedničkom kandidatu

Glavni odbor zakazan za 24. februar

7170 pregleda 24 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate/prtsc
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate/prtsc

Demokrate su juče objavile da završavaju aktivnosti na pripremi sjednice Glavnog odbora, koja je zakazana za 24. februar, kada bi trebalo da se donese odluka o predsjedničkom kandidatu. Ranije je iz te partije najavljeno da je najveći broj predloga za lidera Aleksu Bečića.

Kandidature za šefa države mogu se podnositi Državnoj izbornoj komisiji do 26. februara za izbore koji su 19. marta. Do sada su je podnijeli jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić.

“U prethodnim danima potvrdilo se ono što su Demokrate saopštavale već duže vrijeme - definitivno imamo najjaču partijsku infrastrukturu u odnosu na sve druge političke subjekte, zajednička je ocjena Centralnog izbornog štaba predsjedničkog kandidata Demokrata. Članovi ovog tijela za sprovođenje izbora, koje je formirano tragom inicijative svih opštinskih odbora i nepodijeljenog raspoloženja među članovima i simpatizerima da Demokratska Crna Gora ima svog kandidata za predsjednika, ovakav zaključak su donijeli, između ostalog, i na osnovu informacije da su u svakoj lokalnoj organizaciji formirani lokalni štabovi, koje čine preko 350 lokalnih koordinatora,” navode Demokrate.

Bonus video: