Đukanović predsjednički kandidat DPS-a: Izbori će odrediti dalji pravac razvoja države

Iz DPS-a kazali da je odluka proizvod detaljnog, višesedmičnog razmatranja aktuelne političke situacije

86584 pregleda 483 komentar(a)
Đukanović, Foto: DPS
Đukanović, Foto: DPS
Ažurirano: 24.02.2023. 20:34h

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelni predsjednik države Milo Đukanović biće kandidat te stranke na predstojećim predsjedničkim izborima.

To je jednoglasna odluka sa današnje sjednice Glavnog odbora DPS-a nakon što je Predsjedništvo te stranke predložilo Đukanovića za predsjedničkog kandidata.

Milo Đukanović
foto: Boris Pejović

Iz DPS-a je saopšteno da je takva odluka proizvod detaljnog, višesedmičnog razmatranja aktuelne političke situacije, nakon čega je zaključeno da će budući predsjednički izbori biti prekretnica u daljem razvoju odnosa na političkoj sceni, te da će u značajnoj mjeri determinisati dalji pravac razvoja Crne Gore.

Milo Đukanović, Glavni odbor DPS
foto: DPS

"U tom kontekstu je zaključeno kako je potrebno delegirati kandidata koji ima najveće šanse za pobjedu, te je nedvosmisleno zaključeno – nakon konsultovanja partijske infrastrukture i istraživanja javnog mnjenja – da je to aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović", saopšteno je iz DPS-a.

Milo Đukanović
foto: Boris Pejović

Nakon odluke Glavnog odbora, Đukanović se obratio prisutnima na sjednici.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart, a kandidature se Državnoj izbornoj komisiji predaju do 26. februara.

Do sada su iz te institucije potvrdili kandidature jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Bonus video: