Knežević: Sporazumom se obavezati na podršku u drugom krugu izbora

"Mi ne želimo ni sa kim da se svađamo, ali neko mora da zna da politika podrazumijeva i odgovornost. A odgovornost je ovo što mi radimo. Pozivamo ih i nemamo dilemu na ta pitanja"

15970 pregleda 146 komentar(a)
Knežević i Mandić, Foto: Boris Pejović
Knežević i Mandić, Foto: Boris Pejović

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević pozvao je kandidate Pokreta Evropa sad i Demokrata, Jakova Milatovića i Aleksu Bečića, da sa tim političkim savezom naprave dogovor o podršci kandidatu u drugom krugu predsjedničkih izbora.

On je na skupu u Mojkovcu rekao da će DF u kampanji pozvati sve kandidate koji su protiv aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića, osim kandidatkinje Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović-Stanković, da potpišu sporazum da će podržati Bečića i Milatovća ako uđu u drugi krug.

“Ali ćemo i tražiti od Milatovića i Bečića da podrže Andriju Mandića ako on uđe u drugi krug”, poručio je Knežević.

Kako je dodao, Mandić, Milatović i Bečić treba da sjednu, potpišu sporazum i obavežu se.

“Mi ne želimo ni sa kim da se svađamo, ali neko mora da zna da politika podrazumijeva i odgovornost. A odgovornost je ovo što mi radimo. Pozivamo ih i nemamo dilemu na ta pitanja”, rekao je Knežević.

On je kazao da je uvjeren da u drugi krug ne može ući niko osim Mandića.

“Da mi neko kaže - hoćeš li u drugom krugu glasati Milatovića ili Đukanovića, nemam dilemu da bih glasao Milatovića, iako nijesam saglasan sa 80 odsto njegove politike. Ali isto tako očekujem da to i Milatović kaže za Mandića i prozivaćemo ih svuda po Crnoj Gori da to potpišu”, naveo je Knežević.

Bonus video: