Prava Crna Gora: Đukanovićevo lično iskustvo je da "vlast kvari ljude"

"Đukanović je sa pozicije Predsjednika Crne Gore nastavio da nanosi štetu Crnoj Gori, blokiranjem rada institucija i ometanjem demokratskih procesa", smatra Deletić

4457 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Generalna sekretarka Prave Crne Gore Aleksandra Deletić ocijenila je da je izjava predsjednika države Mila Đukanovića da "vlast kvari ljude očigledno podstaknuta ličnim iskustvom".

Ona je navela da je Crna Gora tokom 30 godina njegove vlasti i vlasti DPS "doživjela hiperinflaciju, sankcije, proganjanje građana na nacionalnoj, vjerskoj i političkoj osnovi, pljačkanje državne imovine, a na kraju mandata poslednje Vlade koju su predvodili i bankrot."

Dodaje i kako je "Crna Gora na kraju vladavine poslednje Vlade DPS-a imala minimalnu zaradu od samo 222 eura, koja je bila među najnižim minimalnim zaradama na svijetu prema izvještaju Međunarodne organizacije rada."

"Imali su za 30 godina vladavine mnogo vremena da poboljšaju životni standard građana, ali nisu htjeli da rade na tome. Navedena informacija najbolje govori da Milu Đukanoviću uopšte nije bilo stalo do životnog standarda građana, već samo do ličnog bogaćenja i bogaćenja malog broja ljudi koji su povezani sa njim, na račun ostalih građana Crne Gore", navela je ona u saopštenju.

Smjena vlasti 30. avgusta 2020. godine je donijela brojne promjene na bolje, kazala je, dodajući kako "Milo Đukanović uzalzud pokušava da umanji uspjehe koje je ostvarila parlamentarna većina od 30. avgusta".

Navodi i da je Đukanović sa pozicije Predsjednika Crne Gore nastavio da nanosi štetu Crnoj Gori, blokiranjem rada institucija i ometanjem demokratskih procesa, da bi sačuvao svoje bogatstvo opljačkano od građana.

"On nema više ništa da ponudi građanima Crne Gore osim lažnih obećanja i promjena na gore, zato će od 19. marta otići sa pozicije Predsjednika, tamo gdje jedino zaslužuje, u političku prošlost" zaključuje.

Bonus video: