Milačić: Procesuirati odgovorne za napad na Milatovića kako bi se poslala poruka da stvari više nisu iste

"Ovo nasljeđe Demokratske partije socijalista (DPS) teret je civilizovanoj Crnoj Gori i kao takvo mora biti odstranjeno"

17332 pregleda 25 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore, u saopštenju je pozvao nadležne da pod hitno procesuiraju odgovorne za današnji napad na Jakova Milatovića na Cetinju.

"Kako bi se poslala snažna poruka da stvari više nisu i nikada neće biti iste, a da će nasilnici i kriminalci uvijek biti pronađeni i adekvatno kažnjeni", dodao je Milačić u saopštenju Prave Crne Gore.

Predsjednički kandidat "Pokreta Evropa sad" Jakov Milatović morao je danas uz pomoć obezbjeđenja i policije da uđe u Sportski centar na Cetinju, gdje je održao konvenciju. Milatoviću je nekoliko osoba pomoglo da uđe nakon što je prošao kroz gomilu gdje su ga pojedinci gurali i psovali.

Milačić smatra da je napad na Milatovića direktan rezultat, kako je naveo, pogubne trodecenijske politike Mila Đukanovića.

"Ovo nasljeđe Demokratske partije socijalista (DPS) teret je civilizovanoj Crnoj Gori i kao takvo mora biti odstranjeno. Skandalozno ponašanje, kojem javnost svjedoči, ne pripada 21. vijeku. Iako potpuno podržavamo pluralizam političkog mišljenja i mogućnost da svako ima svoj stav, nasilje nikada nije način da se taj stav brani", kaže on.

Navodi da kao društvo moramo da osudimo ovakvo nasilno ponašanje.

"Koje mora biti najstrožije kažnjeno, kako bi konačno raskrstili sa 'nasilničkom' politikom", zaključio je Milačić.

Bonus video: