Kako odmiče kampanja Bečić u većoj prednosti

Bečić je jedini kandidat kojeg podržavaju politički subjekti različite ideološke profilacije, od Građanskog pokreta Ura, Plenum 083, Ne damo Nikšić, Novi pobjeđuje, funkcioneri Ne damo Mojkovac.

70095 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Poslednje terenske informacije u susret predsjedničkim izborima decidno tvrde da bi u 2. krugu Aleksa Bečić sa značajnom razlikom pobijedio Mila Đukanovića. Preciznije, Bečić je kandidat koji mogo lakše pobjeđuje kadnidata DPS-a u odnosu na sve druge kandidate.

Ovo iz sljedećih razloga:

Prvo, on je kandidat koji je sa pozicije predsjednika Demokrata uvijek vodio umjerenu i pomiriteljsku politiku, koja ima mnogo širi zahvat u odnosu na sve ostale kandidate, što mu daje mnogo veću šansu da obezbijedi da kandidat DPS-a izgubi sa značajnim procentom razlike.

Drugo, Bečić je jedini kandidat kojeg podržavaju politički subjekti različite ideološke profilacije, od Građanskog pokreta Ura, Plenum 083, Ne damo Nikšić, Novi pobjeđuje, funkcioneri Ne damo Mojkovac, a očekuje se podrška i drugih političkih subjekata sa državnog i lokalnog nivoa, što drugim kandidatima to i ne polazi za rukom.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

Treće, Bečić je predsjednik stranke koja vrši vlast u 80% opština u Crnoj Gori i to u koalicionim aražmanima sa crnogorskim, srpskim, albanskim strankama, što mu omogućava lakši prodor kod birača raznih ideoloških profilacija.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

Četvrto, Bečić je na čelu stranke koja ima gotovo najjaču infrastrukturu u zemlji u poređenju sa ostalim političkim subjektima što predstavlja veoma važan činilac prilikom sudara sa kandidatom DPS-a, čija Partija u kontinuitetu vodi agresivne terenske kampanje. Nespremna i neorganizovana partija ne može parirati infrastrukturi DPS-a.

Peto, zbog načina na koji je Bečić komunicirao sa biračima i partnerskih odnosa sa pojedinim partijama manjnskih naroda može očekivati značajnu podršku i u tom biračkom tijelu.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

Šesto, politički subjekti drugih kandidata su tokom kampanje u međusobnim političkim obračunima što implicira da jedan dio birača tih partija ne bi podržao kandidata drugog političkog subjekta sa kojim je u konfliktu. Bečić, očigledno nema taj problem, jer ima podršku čak i subjekata sa kojima je imao nesporazume u bliskoj prošlosti.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

Sedmo, sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore pokazao je državničko umijeće uspješno balansirajući između različitih političkih subjekata. Za vrijeme njegovog predsjedavanja Skupština Crne Gore uživala je značajnu podršku domaće i međunarodne javnosti zbog projekata koje je Skupština Crne Gore prvi put realizovala.

I kada je smijenjen sa funkcije otišao je dostojanstveno uz pohvale čak i onih koji su ga smjenjivali.