Mandić: Smjenom Đukanovića jedan opasni autokratski režim ide u prošlost

Mandić ističe da imaju obavezu da kroz zakon omoguće pravosudnim organima da od onih koji su pljačkali državu oduzmu imovinu i stave je na raspolaganje građanima Crne Gore. "Tako bi se vratile desetine i stotine miliona eura u državni budžet i time popravila socijalna slika", navodi se u saopštenju

5894 pregleda 21 komentar(a)
Mandić u Herceg Novom, Foto: Medijski tim Andrije Mandića
Mandić u Herceg Novom, Foto: Medijski tim Andrije Mandića

Predsjednički kandidat Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić saopštio je da će smjenom Mila Đukanovića sa mjesta predsjednika Crne Gore, moći da kažu da je jedan opasni autokratski režim otišao u prošlost.

Mandić je to poručio u Herceg Novom.

"Da bi Crna Gora mogla da krene naprijed, mora se dovesti do kraja borba protiv korupcije i organizovanog kriminala", navodi se u saopštenju Medijskog tima predsjedničkog kandidata Andrije Mandića.

Mandić ističe da imaju obavezu da kroz zakon omoguće pravosudnim organima da od onih koji su pljačkali državu oduzmu imovinu i stave je na raspolaganje građanima Crne Gore.

"Tako bi se vratile desetine i stotine miliona eura u državni budžet i time popravila socijalna slika", rekao je Mandić.

Dodaje da žele da zaposle Crnu Goru i da se zalažu za novu organizaciju vlasti kroz decentralizaciju.

"Direktor Morskog dobra dolazi iz naših redova. Zatekao je na računu tog preduzeća nepunih dva miliona eura. Sada, sa njegovim dobrim upravljanjem i radom svih ljudi u toj kompaniji, na računu je gotovo 12 miliona. Tako je kada se pošteno radi", istakao je Mandić.

Detalj sa tribine
Detalj sa tribine foto: Medijski tim Andrije Mandića

Tvrdi i da bi primorskim opštinama trebalo omogućiti da upravljaju Morskim dobrom jer one najbolje znaju kako raspolagati tim resursom.

On je naglasio da očekuje veliku podršku u Herceg Novom.

"Imamo ideju pomirenja koja je okrenuta dobru svakog građanina Crne Gore, nezavisno od vjere i nacije. Mi smo jedni drugima najbliži", zaključio je Mandić.

Bonus video: