Bečić: Crna Gora više ne smije da bude talac organizovanog kriminala

On je na Tviteru pohvalio akciju nadležnih državnih organa u suzbijanju kriminalnih narko klanova

3662 pregleda 11 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Crna Gora više ne smije da bude talac organizovanog kriminala, privilegovanih porodica i bahatih pojedinaca kojima je sistemski rasprostranjena korupcija omogućila neometane kriminalne aktivnosti, poručio je Aleksa Bečić, lider Demokratske Crne Gore i presjednički kandidat na nedjeljnim izborima.

Kako je naveo na Tviteru, on je pohvalio akciju nadležnih državnih organa u suzbijanju kriminalnih narko klanova.

Nekadašnji komandir podgoričke policije Ivan Stamatović na listi je za hapšenje u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) kojom rukovodi Specijalno državno tužilaštvo (SDT), dok inspektori i dalje tragaju za njegovim suspendovanim kolegom Nebojšom Bugarinom. Među uhapšenima u ovoj akciji su bivši policijski specijalac Vladimir Bajčeta i službenik Uprave policije Milan Popović, koji je radio u kotorskoj policiji.

Bečić je pozvao građane da već 19. marta, olovkom, daju doprinos, kako je naveo, ovoj odlučujućoj borbi protiv kriminalnog kancera koji je zahvatio sve institucije.

"Recite ne Medenici, Jovaniću, Lazovićima i ostaloj družini kojima je bivši režim bio glavni oslonac i partner. Suprostavite im se časno i hrabro, to je vaša dužnost prema sigurnosti vaše djece, kako bi im osigurali bezbrižnu sredinu i budućnost kakvu zaslužuju i kakvu zaslužuje Crna Gora", zaključio je Bečić.

Bonus video: