Milačić: Raspuštanje Skupštine suštinski najveći poraz DPS-a, slijedi im dalji brodolom na svim izborima

Izbori će, smatra Milatović, doći kao potrebno raščišćavanje političke scene i lijek za dalje ozdravljenje Crne Gore

7228 pregleda 40 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić ocijenio je da je raspuštanje Skupštine suštinski najveći poraz Demokratske partije socijalista (DPS), te da im, kako kaže, slijedi dalji brodolom na svim izborima.

Jučerašnjim ukazom o raspuštanju Skupštine, Milačić smatra da je predsjednik DPS-a i aktuelni predsjednik države Milo Đukanović pokušao zadnji "bezuspješni manevar koji bi ga nekako vratio na vlast ili održao na poziciji predsjednika Crne Gore".

Prostor za tako nešto, kako kaže, dao mu je dio parlamentarne većine 30. avgusta, svaki iz svojih narodu nejasnih raloga.

Milačić smatra da je uprkos tome bolje ovako, da se konačno stavi tačka na "sulude priče i zakulisna dogovaranja i pregovaranja o povratku DPS-a na vlast, jer svaki naredni izbori za Đukanovića i DPS, a to se već pokazuje i tek će se pokazati, biće novi, još snažniji 30. avgust".

Povezani članci

16. Mart 2023.

Đukanović donio ukaz o raspuštanju Skupštine

"Prava Crna Gora je za vrijeme trajanja mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore bila najodanija podrška 30. avgustu i najoštriji protivnik manjinske vlade i koalicije sa DPS-om i njegovim ostalim satelitskim partijama, i uvijek i na svakom mjestu braniće ono što je stečeno 30. avgusta, a to je sloboda koja se ne dobija pirovim raspuštanjem Skupštine, dozivanjem i dovođenjem dijaspore i fantomskih glasača, ne bi li se desilo ono što se ne može više nikada desiti, da se DPS vrati na vlast u Crnoj Gori. Sloboda se nosi u srcu naroda i osvaja iz srca naroda, bez interesa, to je lična karta glasača 30. avgusta koju DPS ničim nije mogao i ničim neće moći kupiti", navodi se u njegovom saopštenju.

Milačić smatra da je raspuštanje 27. saziva Skupštine, suštinski najveći poraz upravo DPS-a, jer se, kako kaže, neće ponoviti skupštinski saziv u kom će DPS imati približan broj poslanika i samim tim sve manje će moći da pokušava "njihovu staru dobro poznatu praksu: da dogovara i pregovara previranja i bude faktor nestabilnosti narednih skupštinskih saziva, u nadi da će biti dio buduće vlade".

Dodaje da je narod Crne Gore garant tome da će naredni skupštinski saziv opet isključiti DPS iz izvršne vlasti, a da će predsjednički izbori biti samo uvod u sve to.

"Slobodan narod Crne Gore nema razloga da bude nezadovoljan ovim potezom, demokratija je nova disciplina u našem političkom životu i nijedna zakulisna igra volju naroda više ne može sputati ili odrediti. Svaki naredni izbori biće novi, još veći i poslanički brojčajno brojniji 30. avgust, posebno nakon predsjedničkih izbora, koji će konačno trasirati put kraja politici dovođenja glasača iz dijaspore, fantomskih birača i ostalih prevaziđenih metoda po kojima se izbori ne mogu dobiti jer je Crna Gora danas slobodna zemlja", kazao je Milačić.

U saopštenju dodaje da je možda upravo ovo put kojim se moralo proći, da narod, ali i političari među sobom shvate koliko ih ima za odbranu tekovina 30. avgusta, a koliko ima onih koji bi sarađivali, pregovarali, dogovarali sa DPS-om i ostalim partijama koje prate njegovu igru.

Izbori će, kaže, doći kao potrebno raščišćavanje političke scene i lijek za dalje ozdravljenje Crne Gore.

"Đukanović nema prostora za radovanje, partija čiji je predsjednik u konstantnom je padu, a nakon izbora formiraće se skupštinska većina u kojoj više ništa neće zavisiti od volje jednog, dva, tri poslanika. Vrijeme ucjena i političkih šićarenja je za nama. Prozreo je narod Crne Gore igru koja je dovela do jeftinog ali samo trenutnog poigravanja sa njegovom istorijskom i veličanstvenom pobjedom", piše u saopštenju.

Bonus video: