Koalicioni sporazum Force i DP: "Bićemo odlučujuća lista za saradnju sa novom vladom"

Iz Force su naglasili da je koalicija sa Demokratskom partijom "potpuno otvorena za saradnju sa drugim političkim partijama od Ulcinja do Rožaja"

12631 pregleda 149 reakcija 25 komentar(a)
Lider Force Genci Nimanbegu, Foto: Boris Pejović
Lider Force Genci Nimanbegu, Foto: Boris Pejović

Nova Demokratska Snaga Forca i Demokratska partija potpisale su sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima.

"Prepoznajući značaj predstavljanja albanskog naroda i diskriminaciju izbornim zakonom koju Albanci nemaju sa zagarantovanim poslaničkim mjestima u Skupštini Crne Gore, dogovorili smo se da za predstojeće parlamentarne izbore, koji će se održati 11. juna ove godine, nastupimo zajedno, pa smo time večeras potpisali koalicioni sporazum", saopšteno je iz Force, na čijem čelu je Genci Nimanbegu.

Kazali su da je "svrha i političko djelovanje" osmišljavanje zajedničke platforme za unapređenje položaja Albanaca u Crnoj Gori u svim sferama života, sa posebnim akcentom na ekonomski razvoj područja u kojima žive Albanci, uz kvalitetno obrazovanje i proporcionalnu zastupljenost Albanaca u administraciji Crne Gore.

Takođe, najveći značaj ima zaštita njihovih kolektivnih i individualnih prava, kao i zaštita ili promocija kulturnog nasljeđa, ističu iz Force.

"Svjesni smo da prethodne vlade nisu pokazale političku volju da razvijaju područja u kojima žive Albanci, koja imaju najveći razvojni potencijal u Crnoj Gori, već su ostala kao najnerazvijenija područja", dodaje se u saopštenju.

Iz Force su naglasili da je koalicija sa Demokratskom partijom, čiji je predsjednik Fatmir Đeka, "potpuno otvorena za saradnju sa drugim političkim partijama od Ulcinja do Rožaja".

"I bićemo odlučujuća lista za saradnju sa novom vladom koja će nastati voljom građana Crne Gore", zaključuju iz Force.

Bonus video: