Injac: Priča o revanšizmu predimenzionirana, pozicije za najodgovornije i najstručnije

"Bitno je da radimo na razvoju i jačanju institucija, da sistem bude funkcionalan, i da zaposleni znaju šta su njihovi zadaci i da ih profesionalno obavljaju"

15683 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Injac, Foto: Luka Zeković
Injac, Foto: Luka Zeković

Novoizabrana gradonačelnica Podgorice Olivera Injac kazala je da je u planu da se odrade revizije u Glavnom gradu, kako bi mogli da nastave sa upravljanjem onako kako građani očekuju.

Ona je za RTCG poručila da će pozicije pokrivati najodgovorniji, najobrazovaniji i najstručniji kadar.

Kazala je i da je priča o eventualnom revenšizmu, predimenzionirana priča.

"Svi koji profesionalno rade ne treba da razmišljaju na taj način. Bitno je da radimo na razvoju i jačanju institucija, da sistem bude funkcionalan, i da zaposleni znaju šta su njihovi zadaci i da ih profesionalno obavljaju", kazala je Injac, prenosi portal RTCG.

Sve pozicije u gradu će, kako je kazala, pokrivati najodgovorni, najobrazovaniji i najstručniji kadar.

"Princip je da se te pozicije ne daju onima koji im nijesu dorasli u profesionalnom smislu", kazala je Injac.

Ključni infrastrukturni prioritet je da Podgorica postane u ekonomskom i turističkom smislu više valorizovana, ali i da se nađu kredibilni investitori, koji će pomoći u realizaciji projekata.

"Liste prioriteta ćemo vrlo brzo saopštiti. Nulta stopa tolerancije će biti prisutna, kako bi naši partneri i kredibilni investitori imali povjerenja u lokalnu upravu", kazala je Injac.

Poručila je i da su otvoreni za saradnju po pitanju zatečenih problema i pozvala građane na dijalog.

Istakla je da je u planu i pokretanje Dana otvorenih vrata, kako bi svi mogli da saopšte ono što ih opterećuje, ali i da zajednički nađu rješenja za unapređenje stanja.

Bonus video: