Opozicija napustila sjednicu Skupštine opštine Bijelo Polje

Odbornici Demokratskog fronta, Demokrata, Pokreta Evropa sad i SNP-a osudili jednostranu odluku menadžmenta i Savjeta Radija Bijelo Polje da ne prenosi sjednicu

9108 pregleda 6 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Shutterstock
Bijelo Polje, Foto: Shutterstock

Odbornici Demokratskog fronta, Demokrata, Pokreta Evropa sad napustili su zasijedanje Skupštine opštine Bijelo Polje zbog jednostrane odluke menadžmenta i Savjeta Radio Bijelo Polje da ne prenose sjednicu.

Na dnevnom redu zasijedanja je bila jedna tačka - odbornička pitanja.

"Bez bilo kakvog zakonskog utemeljenje ili obaveze da zabrane uživo prenos sjednice smatram da je odluka skandalozna i da su građani uskraćeni da čuju naša odbornička pitanja kao i odgovore nosilaca lokalne vlasti.

Apsolutno bismo razumjeli da je u pitanju privatni medij koji ima svoje izvore finansiranja, pa može da odlučuje kada će i na koji način prenositi sjednice. Međutim, radi se o privatnom emiteru koji finansiraju svi građani Bijelog polja i nedopustivo je da menadžment i Savjet donose takve odluke.

Očigledno da savjetu radija Bijelog Polja kao i menadžmentu radija nije u interesu da građani čuju odbornička pitanja i odgovore lokalnih funkcionera, jer bi na taj način rizikovali poptpuni pad i demontažu DPS-a.", navodi se u saopštenju koje su potpisali predsjednici klubova odbornika Demokrata, Evrope sad i DF-a Marko Ljujić, Dražen Petrić i Vaso Obradovcić i i zamjenik predsjednika kluba odbornika SNP-a Danilo Palević.

Bonus video: