Živković u Budvi: Neprimjerena zloupotreba građana u cilju optrukcije pravde

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a prisustvovao sjednici budvanskog odbora te partije

14720 pregleda 9 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Potpisivanje inicijative da se predsjednik Opštine Budva Milo Božović brani sa slobode, zbog navodne deblokade lokalne samouprave, predstavlja neprimjerenu političku zloupotrebu građana sa ciljem opstruiranja nadležnih državnih organa, smatra vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), Danijel Živković.

On je to rekao na sinoć održanoj sjednici Opštinskog odbora (OO) DPS-a Budva.

Komentarišući inicijativu grupe građana Budve, “iza koje stoji Demokratski front”, da se Božović koji je optužen za najteža krivična djela brani sa slobode, Živković je ocijenio da je riječ o pokušaju politike da uzima pravdu u svoje ruke.

DPS BD
foto: DPS

Kako je saopšteno iz DPS-a, na sjednici OO saopšteno je da ni Božović, kao ni prethodno Marko Carević, nijesu imenovali zamjenike, odnosno potpredsjednike Opštine, čime su uspostavili sistem da Budva ne može da funkcioniše u slučaju odsustva prvog čovjeka grada.

Iz DPS-a su rekli da je budvanski odbor te stranke iskazao na sjednici punu podršku Živkoviću.

Istaknuto je da će inovirana kadrovska lista, uz superioran izborni program, biti garant očuvanja političke relevantnosti na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima.

“Sa sjednice OO DPS Budva još jednom je upućena iskrena zahvalnost dosadašnjem predsjedniku stranke Milu Đukanoviću, za presudnu ulogu u obnovi državnosti Crne Gore, učlanjenju u NATO, kao i izgradnji multietničke demokratije u zemlji”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: